Memaparkan catatan dengan label Faizal. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Faizal. Papar semua catatan

Khamis, 20 Disember 2012

Faizal mengiau minta dibelai manja


Ini cerita pasal kucing is yg kat rumah tu, korang ingat kan nama dia? Faizal hehehehe, nama manusia is letak, yang sebetulnya nama Melayu is letak kat dia daripada famili is letak nama Jack, tapi is tak suka sebab itu nama kristian. Faizal adalah kucing Melayu so nama Melayu akan diletakkan padanya.

Tadi masa is balik rumah pagi-pagi buta tadi, dari luar rumah sampai dia masuk kedalam rumah asyik mengiau aja, mengiau sekat-sekat, eh sakit ke Faizal nie ha? is angkat Faizal dan letakkan kat dia kat luar rumah balik, mengeliat dia tak mau keluar ke luar rumah, ahh mengada-ngada la hang nie Faizal.

Faizal mengiau minta dibelai manja


Bila dah is mandi apa yellow semua, is saja pegi depan rumah buka pintu depan, Faizal juga yang datang meluru kat arah is, errmm lapaq ka cek? Tapi dalam congkak makanan masih belambak lagi makanan kucing, xluak pun, Faizal terus menerpa masuk dalam rumah is sebaik pintu terbuka dengan pantasnya, lepastu terus dia buat senaman pinggan sambil cakar-cakar tikar buluh kat atas lantai rumah is.

Faizal mengiau minta dibelai manja


Di adok mengiau-giau sekat2 sambil ikut is, pegi dapur ikut, pegi bilik air tengok cermi ikut, pegi angkat tuang air panas ikut, opppss nasib baik tak terjirus air panas tu tadi kat atas badan dier, pasal Faizal langgar kaki is masa is nak langkah jalan. Dok lepak dalam bilik is, sambil2 is hirup kopi panas Mahkota Dewa tu (adik is yg bongsu panggil Kopi Dewata Raya), Faizal nie memekak lagi, isk isk isk, buka pintu bilik, dia keluar naik tingkat atas rumah is, kacau pulak abang is tengah online. Laa apa la si Faizal nie nak kan?

Faizal mengiau minta dibelai manja


Lepas tu is panggil lah dia turun balik, cermat je dia langkat turun anak tangga satu persatu, hahahaha kelakar pulak tengok dia jalan macam tu, sebab dia dah besar tapi badan Faizal nie katek(pendek), pastu is invite dia lepak dalam bilik is balik, is ambik usap2 dia, ooooo nak di belai rupanya, is garu-garu bawah dagu dia sampai pejam mata dia isk isk isk. Tadak sapa dia nak bermanja melainkan is atau adik is je ada di rumah nak harap abang is kirim salam la. Pastu dia lepak atas soa dalam bilik is so terus lah jadi cover untuk entri post nie hahahahaha.

Faizal mengiau minta dibelai manja

Ahad, 16 Disember 2012

Faizal macam dah gatal sikit hari nie


Tadi is balik rumah untuk menukar pakaian, dari pintu masa is nak buka pintu rumah, sampai is jalan menuju ke dalam bilik, si Faizal nie ayik mengiau lain macam je bunyinya. Dia mengiau bunyi seperti nak bagi tahu is dia rasa sunyi, dan juga bertanya kenapa is tak balik malam tadi? Tadak orang nak main dengan dia semalam, adik2 dia semua tak larat sebab semalam hujan lebat.

Faizal nie pun satu, bila hujan dah diri tu kucinng pegi la tidur macam kucing-kucing yang lain, tapi Faizal nie lain pulak ceritanya, bila lagi hujan, lagi aktif jadinya. Seronok yang bukan-bukan, maybe sebab cuaca nyaman sikit kowt, maklumlah is tak mampu lagi buat rumah dorang ada penghawa dingin lagi ahak. Faizal nie best bela dia, dia suka tangkap serangga, tikus dan cicak, kekadang ular pun dia tangkap. Bukan senang nak cari kucing jantan yang rajin macam Faizal nie.





Kalau ada pun kekadang je tangkap itu pun kalau kacau kucing jantan tu tidur. Faizal tak macam tu, dia tengok je ada binatang selain kucing siap la kena kejar, lepas tu akan jadi mainan lah binatang tu dengan Faizal dan adik beradiknya. Sayang Faizal, you are such a good Cat. Maybe dia mengiau bunyi sayu tu sebab dia nak kawin kowt atau nak bagi tau kat is dia dah ada awek sebab kekadang petang dia ilang sekejap, bila is balik baru dia balik nie, kan?


Isnin, 10 Disember 2012

Faizal selamat mendarat di daratan


Tadi is balik rumah pagi2 tadi, is dok cari la si Faizal nie, iaitu jurulatih para anak-anak kucing kat rumah is nie. Cari punya cari last-last is baru terdengar suara dia mengajuk suara is panggil dia. Dah macam suara sakit tekak dah si Faizal nie mengiau.

Rupa-rupanya dia ada  atas bumbung lagi la. Isk isk isk, aper la Faizal nie, kena kejar lagi ker atau memang sonok dok atas bumbung tu? Panjat reti, nak turun xteri pulak hampeh je. Mangsanya is lah kena panjat tangga untuk selamatkan dia. Dah selamat dia lepak pulak atas meja, maybe mengalami kejutan budaya kot? Hehehehe pastu terus dia terkam ke arah congkak yang sudah menjadi bekas makanan dorang semua tu. Tapi.... hampeh kosong la pulak, eh abang is lupa letak ker makanan dorang?






Isnin, 29 Oktober 2012

Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX. Haaa ini yang is snap tadi pagi sebelum is keluar rumah dan ke kedai is nie. Gambar Faizal dengan adik beradiknya sedang giat senaman pagi.

is memula nak bagi la dorang semua breakfast dulu, tapi si Faizal nie tak nak lagi makan dulu, dia nak senaman, sambil ajar pulak adik beradinya yang lain senaman, ialah adik beradiknya semua kena penyakit selesema, dah dekat seminggu lebih dah nie is rasa, tak tahulah wabak dia tetiba je datang.

Kelmarin is basuh dah lantai depan rumah tu, tadi pagi repeat lagi sekali lalu, sebab is bubuh anak ular. Haaaaaa??? ANAK ULAR??? Yee anak ular, jenis is tak tahu tapi is ada lah snap gambar dia korang boleh tengok gambar yang last sekali tu gambar anak ular tu.

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

iskandarx.blogspot.com, Pagi-pagi lagi Faizal and the gang senaman sebelum breakfast, santai, Puteh, Faizal, Jupiter, Charlicaplin, Neptune, Pluto, Naili, Laila, Laili, Solehah

Si Faizal merajuk ke hapa sampai ketas bumbung


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada pembaca setia blog Santai iskandarX. Ini is snap gambar Faizal dok atas bumbung buat hapa is pun tak tahu.

Tengahari tu is panggil lah semua kucing untuk lunch tapi tup-tup si Faizal nie gak tak datang2, mana pulak dia pergi nie. Is pun jerit2 lah melolong macam orang gila dok panggey nama dia, dia menyahut panggilan is, meow meow, dok dengar tapi tak nampak pulak batang hidung dia. Isk isk isk, ralik-ralik is baru perasan daaa Faizal dok atas bumbung garaj kat rumah is nie.

Aik si Faizal nie merajuk ke hapa nie? Ke lari daripada amcaman musuh?(anjing, kucing lebih tua). Puas is pujuk si Faizal nie turun tak mau mau turun gak, degil isshhh. Sekali is ambik tangga terus sambar dia turun, punya lama is pujuk turun boleh dia pegi ketengah bumbung lagi dia ingat is pun nak main atas bumbung tu? Runtuh terus lah kalau is pun join sekaki dengan dia hampeh punya Faizal.

iskandarx.blogspot.com, Si Faizal merajuk ke hapa sampai ketas bumbung, santai, Faizal, duduk, atas, bumbung, garaj

iskandarx.blogspot.com, Si Faizal merajuk ke hapa sampai ketas bumbung, santai, Faizal, duduk, atas, bumbung, garaj

iskandarx.blogspot.com, Si Faizal merajuk ke hapa sampai ketas bumbung, santai, Faizal, duduk, atas, bumbung, garaj

iskandarx.blogspot.com, Si Faizal merajuk ke hapa sampai ketas bumbung, santai, Faizal, duduk, atas, bumbung, garaj

Ahad, 21 Oktober 2012

Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX yang tercinta. Malam Sabtu hari itu iaitu selepas is balik selepas uruskan jenazah mak saudara is tu is balik rumah malam tu. Sekali Faizal terjaga dan marah-marah is sebab dia terkejut. Rasanya sebab dia lapar kowt sebab tunggu is balik punya la lama.

Si Faizal macam nak gigit is je malam tu alahai apa la dosa is tapi is rasa mungkin is belum mandi2 bersikan badan is masa balik tu dan terus je nak hampiri dorang semua(kucing-kucing is tu la).

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Hmmm awat yang lambat balik nie iskandarX oiii

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Kuu semanggat.... iskandarX nie dok bagi aku terkejut pulak dah

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Dah la balik lambat iskandarX nie tengahari punya lunch aku skip tau tak?

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Dok ambik gamaq apa lagi iskandarX nie? Aku geget kang baghu hang tau

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Ntah betul kata Abang Faizal tu kasi la kitaorang makan dulu hampeh tui la

iskandarx.blogspot.com,santai,Faizal,Laili,Jupiter,Pluto,Charlicaplin,Neptune,Naili,Faizal terjaga masa is balik dari urus jenazah semalam
Waaataaaa!!!! Charlicaplin melompatkan dirinya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...