Ahad, 12 Ogos 2012

Converse Menjadi Pilihan Remaja?



Korang tau Converse Shoe? Tahun bila korang start dengar Converse2 nie? Hmmm dah 104 tahun dah converse bermain dalam perniagaan kasut sneaky getah. Haaa trademark converse bukan kasut kain ok tM dia getah, kasut yang tak mudah tergelincir.

Is rembat pakai kasut nie pi sekolah dulu, sebab getah tapak kasut dia lagi grib, yang tu is nak senang nak kenjul lari, panjat dinding, tendang orang, (korang janagn la tendang orang pulak ok? is cuma ceritakan apa yang is buat je ok?) semuanya mudah main bola pun boleh.

Ni adalah Fakta Converse:




Permulaan
Kadang-kadang pada tahun 1908, Marquis Mills Bercakap memutuskan untuk memulakan sebuah syarikat kasut getah, tanpa amanah getah yang menghalang kebanyakan syarikat dari menjalankan perniagaan secara langsung dengan peruncit mereka. Katalog awal bragged kira-kira berapa banyak trak meninggalkan kilang Bercakap di Malden, Massachusetts, menghantar produk tersebut terus kepada kedai-kedai di Boston. Idea Mr Bercakap bekerja. Tetapi yang lebih penting, ia selamat.

1908-1918
Pada tahun 1913, Bercakap menghasilkan katalog dengan perkataan berikut: "Syarikat kami telah dianjurkan pada tahun 1908 sepenuhnya percaya bahawa terdapat permintaan yang bersungguh-sungguh daripada peniaga runcit kasut untuk sebuah syarikat kasut getah yang cukup bebas tidak menurut tiap-tiap syarikat yang lain di setiap perkara yang mereka lakukan. "perkataan tersebut akan membuktikan nubuatan. Sentiasa jenama bagi mereka yang bebas cukup tidak mengikut, syarikat muda akan mengambil dengan sukan muda: basketball. Juga, Bercakap dibuat tayar. Tetapi sneakers bola keranjang mula mendapat momentum yang lebih banyak.

1918-1928
Chuck Taylor menyertai Syarikat Getah Bercakap. Bagaimana ia berlaku masih hilang dalam sejarah, tetapi sebab tidak: Chuck Taylor disayangi bola keranjang dan diingini tidak begitu banyak untuk menyebarkan perkataan permainan baru dan menjual sneakers ia memerlukan. Oleh titik ini, yang kasut Semua Bintang telah diperkenalkan dan mempunyai corak berlian tunggal yang tersendiri.

1928-1938
Oleh masa yang dia meminjamkan namanya kepada kasut badminton tandatangan beliau pada tahun 1935, Jack Purcell telah memenangi lima kejohanan berturut-turut Kanada dan telah diisytiharkan juara dunia badminton. Jack Purcell kasut mengekalkan warisan senama yang dan rasa sukan.

1938-1948
Perang Dunia II menyediakan Bercakap dengan peluang singular. Banyak produk yang ditakdirkan untuk kerahan luar negara kini menjadi tumpuan pembuatan Bercakap. Pelbagai produk termasuk kasut, pakaian, but untuk kerahan juruterbang dan tentera, parkas, dan sesuai dengan getah pelindung dan ponchos.

1948-1958
Penciptaan Rock & Roll. Ia adalah kuat, lucah, kotor dan semua yang bimbang ia berkata ia adalah segala-galanya. Ia adalah juga sebuah gerakan mencari pakaian seragam: Ia mendapati jaket kulit, jean biru dan kasut tinggi atas. Yang cukup menarik, tepat tentang masa ini, kasut tinggi atas adalah sekitar untuk kelahiran sesuatu yang lain: Persatuan Bola Keranjang Kebangsaan.

1958-1968
Dekad perubahan - untuk semua orang. Rock & Roll dan pro bola keranjang membesar (dalam Chucks), dan Semua Bintang akhirnya datang dalam warna-warna. Pada zaman huru-hara, lagenda dilahirkan dan daripada pasukan bola keranjang yang hijau dan putih kepada pencerobohan British, dari bumbung bidang alfalfa, Bercakap adalah bersama-sama untuk naik.

1968-1978
Tempat kanan sekitar tahun 1974, itu kasut semua bintang mendapat sedikit makeover. Dibuat semula dalam suede berwarna-warni dengan bintang besar, berani di sebelah, ia dibina untuk bola keranjang tetapi ada sesuatu tentang kelancangan dan kecerahan yang akan menjadikan ia sangat menarik untuk generasi rock, skaters dan jiwa memberontak. Kemudian sekitar '76 datang Kulit Pro, kegemaran serta-merta dalam masa yang apabila permainan ini memerlukan vibe.

1978-1988
Kegemaran di mahkamah segera, kasut Senjata menjadi hampir universal disukai oleh profesional, kolej dan pasukan sekolah yang tinggi sepanjang 1980-an dan 90-an. Pada tahun 1986, Bercakap melancarkan "Pilih Senjata Anda" kempen iklan, menampilkan dua pencabar terbesar permainan memakai salah satu sneakers terbesar permainan. Lebih 20 tahun kemudian, warisan Senjata - dan tempat dalam sukan dan budaya terus mencabar pertandingan.

1988-1998
Pertama datang Grandmama. Itu adalah masalah besar. Kemudian, pada tahun 1996, Bercakap mempunyai hit di tangan dengan kasut bola keranjang yang dikenali sebagai All Star 2000. Ia merupakan percubaan pertama di mereplikakan Chuck Taylor Semua kasut Bintang untuk pertandingan kontemporari, dan ada sesuatu tentang patch buku lali, merah jalur midsole dan tidak karut pendekatan permainan bahawa sekurang-kurangnya 1 juta orang tidak dapat menahan.

1998-2008
Jenama memasuki abad kedua dengan menghormati warisan Melihat perkara sedikit berbeza, mencintai orang-orang yang mahu mengubah dunia menjadi lebih baik, dan pada dasarnya meraikan semangat pemberontakan dan keaslian bola keranjang, Rock & Roll dan mana-mana sahaja anda mencari .

Dan ada anda mempunyai - buat masa sekarang ... Cerita-cerita yang terbaik adalah orang-orang yang tidak berakhir - orang-orang anda hanya perlu menambah dan menambah - semua manakala marveling pada kreatif, mengganggu, cara, optimistik berani perkara yang berubah daripada menjadi apa yang mereka, apa yang mereka, apa yang mereka akan menjadi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Sekiranya is ada menguris hati yang membaca ini... is pohon kemaafan, dan seribu keampunan dari ujung rambut sampai ujung kaki..
I Luv All Of You Commenters OF My Blog
is terpaksa Moderated Kan Komen sebab is tak perasan komen masuk bila login kat dashboard, kesian sahabat kita ada yang komen is lambat balas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...