Ahad, 31 Mac 2013

Apa itu CPM, CPC, CPA and CTR?



CPM, CPC, CPA, CTR, online marketing, internet marketing, affiliate marketing, publisher, guide, Santai, Santai iskandarX,



CPM

CPM bermakna Kos Per Seribu. (M angka Rom untuk ribu - dan sebagainya Kos Per Seribu).

Ini adalah jumlah yang Korang akan membayar penerbit iklan-rangkaian atau laman web untuk menunjukkan iklan Korang seribu kali di laman web mereka atau seluruh rangkaian iklan mereka.

Apakah iklan Korang dipaparkan hanya sekali untuk setiap pengunjung (Jejak Unik) atau apa-apa bilangan kali - adalah sesuatu yang Korang akan perlu bekerja keluar dengan nad rangkaian atau laman web.

Kadar CPM sekali (pra thn 2000 gelembung pecah era) sebanyak $ 75, tetapi kini telah jatuh sebagai sedikit sebagai $ 1 CPM.

CPC

CPC bermaksud Cost Per Click. Ini adalah berapa banyak Korang akan membayar iklan-rangkaian atau laman web setiap kali pengunjung mengklik banner Korang. Kadar CPC boleh setinggi $ 3 per klik atau serendah 5 sen per klik. Ia bergantung kepada produk Korang dan pasaran Korang - antara faktor-faktor lain, persaingan lebih ada - semakin tinggi Korang mungkin akan berakhir dengan membayar seperti yang Korang bersaing dengan pesaing.

CPA

CPA bermaksud Cost Per Action. Tindakan boleh menjadi apa-apa jenis berikut tindakan - Seorang pelawat klik pada banner Korang datang ke laman web Korang dan mengisi borang pertanyaan mudah (CPS - Kos Per Pendaftaran), atau jika pelawat membuat pembelian (CPS - Kos Per dijual ).

Ia boleh menjadi yuran sama rata atau komisen peratusan jualan yang dibuat. Affiliate Networks seperti commissionjunction, LinkShare dan ClickBank mempunyai sistem perisian yang sangat baik di tempat untuk mengesan semua ini dan menyediakan statistik untuk peniaga dan penerbit dalam talian di rangkaian laman web mereka.

is telah menjelaskan secara terperinci apa itu adalah Affiliate Network, dalam bahagian yang lain. Mereka pada dasarnya, membolehkan laman web penerbit untuk mendaftar secara percuma supaya mereka boleh memulakan pendapatan komisen atas jualan yang timbul daripada trafik yang mereka hantar kepada peniaga-peniaga dalam talian.

Affiliate Network menjejaki semua ini menggunakan sistem mereka dan pedagang kod dan penerbit dikehendaki untuk meletakkan di laman web mereka. Penerbit dapat mendaftar secara percuma kebanyakannya, dan dalam beberapa kes Pedagang online diperlukan untuk membayar satu masa Kos setup dan mungkin yuran bulanan dengan komisen - contohnya. Seperti dalam commissionjunction. Sebuah laman web yang sangat popular yang bebas untuk Peniaga adalah Clickbank rangkaian.

CTR

CTR Klik Melalui Kadar. Ini adalah kadar peratusan di mana orang klik pada banner iklan Korang. Jika banner iklan Korang dilihat oleh 100 orang tetapi diklik oleh satu orang - maka CTR ia adalah 1% atau 0,01

Begitu juga, jika banner iklan Korang dilihat 100,000 kali dan dalam tempoh masa yang sama ia diklik 2000 kali - maka CTR banner Korang 2% atau 0,02.

Ini adalah bagaimana kita mengira CTR ...

(Bilangan Klik / Bilangan jejak) x 100


Sebagai contoh, bagi kes-kes di atas, ia akan menjadi -


(2000 / 100,000) x 100 = 0,02


CPM, CPC atau CPA ... yang terbaik untuk promosi iklan is?

Pilihan Korang akan bergantung kepada pelbagai faktor. Kadang-kadang syarikat-syarikat seperti Pepsi, hanya ingin untuk menguatkuasakan jenama mereka dan dapat dilihat merentasi banyak laman web, tanpa perlu apa-apa bagi pengguna untuk klik pada banner mereka. Ini adalah satu strategi jenama mengetuk, dan perjanjian CPM akan diutamakan.

Selain daripada usaha penjenamaan jisim di atas, keputusan untuk pergi untuk CPC, CPM atau CPA iklan menjadi satu keputusan yang dikira apabila Korang mempunyai produk yang Korang mahu menjual di laman web Korang.

Korang akan membayar penerbit untuk pelawat sahaja dia menghantar Korang? atau Korang akan membayar kepadanya bagi setiap seribu iklan dia memaparkan untuk Korang? atau Korang akan membayar kepadanya komisen pada jualan dari pelawat dia menghantar Korang?

Ini adalah sukar. Korang mungkin perlu membaca perenggan di bawah secara perlahan-lahan, atau bahkan beberapa kali lebih untuk mendapatkan intipati apa yang is katakan ...

Untuk membantu Korang membuat keputusan, Korang perlu menjalankan kempen perintis CPM yang akan membantu Korang keputusan mengukur. Kempen CPM dan bilangan Klik pada banner Korang akan membiarkan Korang tahu apa CTR Korang (Klik Pertayang) adalah untuk banner Korang.

CTR Korang akan membantu Korang menentukan jenis kempen Korang - CPM atau CPC? Jika CTR Korang tinggi, Korang perlu pergi masuk untuk CPM, jika rendah Korang perlu pergi masuk untuk CPC.

Sebab untuk ini adalah mudah. Jika Korang mempunyai CTR rendah maka Korang lebih suka hanya membayar untuk trafik yang rendah yang datang ke laman web Korang. Jika CTR Korang adalah tinggi, maka Korang tidak keberatan membayar CPM - kerana kos Korang tidak akan memuncak untuk pelawat yang lebih dan lebih yang datang ke laman web Korang, tetapi akan tetap sama.

is akan terangkan di atas, dengan beberapa contoh -

Contoh 1

Mari andaikan sebuah laman web yang Korang ingin mengiklankan atas tuduhan CPM $ 5.00 dan CPC 50 sen.

Dan, Korang perlu memutuskan jika Korang perlu pergi masuk untuk CPM atau CPC?


Mari kita Korangikan Korang mula-mula membeli 1.000.000 jejak.


Ini kerja-kerja keluar kepada $ 5000 ($ 5 per 1000 pertunjukan x 1000)


Sekarang mari Korangikan CTR Korang tidak baik dan adalah 0.2% (atau 2 klik per 1000 iklan)


Sekarang, Korang perlu mengira jumlah yang Korang akan membayar Korang telah membeli CPC.


Jika CTR Korang adalah 0.2% dan Korang memaparkan 1.000.000 iklan, maka ini kerja-kerja ...


0,002 x 1,000,000 = 2000 klik.


Jadi pada dasarnya Korang telah dibayar $ 5000 bagi tahun 2000 klik atau $ 2.50 per klik!!


Ini bermakna bahawa is lebih baik membeli berdasarkan CPC, kerana satu klik terdapat kos is hanya 50cents! Dan jika is pergi untuk CPC, maka is akan mendapatkan 10,000 klik untuk $ 5000 ... yang 5 kali lebih daripada klik i mendapat dalam model CPM (2000).


Contoh 2

Mari kita Korangikan bahawa iklan banner Korang ternyata menjadi sangat baik dan mendapat CTR yang sangat baik katakan 5%

Sekarang Korang perlu membuat keputusan .. CPM atau CPC.


Mari kita menganalisis seperti di atas -


is dibayar $ 5000 untuk 1,000,000 iklan di CTR 5%


Ini bermakna 5% x 1.000.000 iklan diklik, yang sama


= .05 (5%) x 1,000,000 = 50000 klik!


Jadi, untuk $ 5000 i mendapat 50.000 klik.


Sekarang, jika is telah membeli berdasarkan satu klik, maka pada kadar CPC (50cents) is akan membayar


50,000 x jumlah $ 0.50 untuk 50,000 klik, yang $ 25,000 (5 kali apa yang is akan membayar dengan CPM, untuk trafik yang sama)


Jadi, is lebih baik membeli dengan sistem CPM untuk kempen iklan banner ini


Apa mengenai CPA?

is telah mendedikasikan satu bab yang berasingan bagi ini. Sistem ini semakin popular perlahan-lahan. Ia seolah-olah sistem elok semua tiga kaedah - khas apabila Korang menjual produk atau perkhidmatan.

Kedua-dua Google dan Yahoo condong ke arah membawa sistem CPC mereka ke dalam sistem CPA yang lebih adil dan boleh diukur.

Google baru-baru ini melancarkan Google Analytics dan versi Google PayPal (Google Checkout) - yang merupakan satu langkah positif dan tegas terhadap rancangan CPA.

Menjual ruang iklan di laman web Korang - berapa banyak yang Korang boleh mengenakan bayaran?

Kadar Kini CPM telah jatuh daripada paras $ 50 hingga $ 10 hingga $ 2 dalam banyak kes.

Jika Korang mempunyai trafik yang tinggi, Korang boleh berjumpa dengan ad-rangkaian, dan mereka akan bertindak keluar iklan untuk laman web Korang. Mereka akan memberikan Korang sekeping kod untuk memasukkan ke muka surat laman web Korang.

Korang akan mendapatkan Nama Pengguna dan Katalaluan untuk log masuk ke kawasan panel kawalan pada iklan-rangkaian laman web utama, untuk melihat bagaimana laman web Korang melaksanakan.

Ad-rangkaian membayar Korang berdasarkan CPM atau CPC, bergantung kepada apa yang memilih pelanggan mereka (pengiklan) untuk.

Mereka akan mengambil dari 40% kepada 60% komisen. Ini boleh diterima, memKorangngkan hakikat bahawa mereka mendapat Korang pelanggan dan pendapatan, dan mereka perlu menguruskan semua teknologi pengiklanan dan sistem pembayaran.

Kebanyakan rangkaian iklan ini memerlukan bahawa Korang mempunyai nombor tertentu jejak sebulan untuk melayakkan diri untuk menjadi sebahagian daripada rangkaian mereka laman web. Sebagai contoh, DoubleClick memerlukan sekurang-jejak 5000000 halaman minimum bulanan.

Terdapat banyak rangkaian bersaiz pertengahan, seperti Pengiklanan, fastclick, ValueClick (hanya CPC, yang dimiliki sebahagiannya oleh DoubleClick) dan rangkaian iklan yang lebih kecil seperti, burstnet. Korang perlu melawat adbalance untuk mendapatkan senarai lengkap dan ringkas mengenai rangkaian iklan yang popular.

Sabtu, 30 Mac 2013

Ader saper2 yang berminat buka Restoran Sendiri?


santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja
Bestnyer ada Restran Macam Nie kan?


Mungkin ini adalah cita-cita sebahagian daripada sahabat-sahabat is atau kawan-kawan kepada sahabat is atau pun diri is sendiri dan juga kepada sesiapa jua ingin memiliki sebuah restoran sendiri kan?

santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja,
Decor yang menarik memang sesuai untuk Restoran kita nanti


Apa yang menjadi masalah kepada kita untuk membuka restoran sendiri adalah modal, masa, nak jual makanan apa? Nak mula berniaga kat mana?, Ank apply lesen kat mana dan apa yang perlu kita tahu tentang membuka restoran sendiri.

santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja,
Memang tak mustahil untuk buka Restoran Macam nie


Ok ini adalah antara permasalahan yang dihadapi oleh ramai orang yang bercita-cita untuk membuka restoran sendiri:



  1. Bagaimana Nak Bermula?
  2. Apa keperluan dan kepakaran yang diperlukan?
  3. Sah tak Kalau Pelik Itu Bukan Orang Tempatan?
  4. Berapa banyak modal yang diperlukan?
  5. Di mana patut mulakan restoran tersebut?
  6. Dari mana nak dapatkan supply barangan dapur?
Hmmm kalau melihat kepada permasalahan diatas memang tak terbuka lah restoran seperti yang diidamkan betul tak? Jadi is kat sini nak bagi tahu korang kalau impian korang tu boleh dicapai bagaimana? Seronok tak? Pastinya seronok kan sebab leh buka Restoran atau Bistro sendiri.

santai, Santai iskandarX, panduan, buka, restoran, dalam, masa, hanya, 8, minggu, sahaja,
Insyaallah Korang boleh punya, memiliki restoran sendiri


Cuba bayangkan restoran sendiri, Nama Restoran Nama Sendiri, masakan pula oleh Chef korang sendiri, wow ada Chef sendiri tu, takkan tak nak kan? Dan Bagaimana pula klau is cakap impian itu boleh dicapai hanya dalam masa 8 MINGGU SAHAJA? 
BEST TAK?????!!!!

Oklah cerita panjang tak best jadi is syorkan kepada korang dapatkan Panduan Membuka Restoran Dalam 8 Minggu ini dengan kadar segera. Kalau korang bestul2 serius la nak berniaga dan menjadi seorang businessman atau women nie. Leh lepas nie is baca kat blog korang hari2 ada post baru tentang review makanan dalam retoran korang.

Dan juga boleh gak is pegi makan kat sana dan buat review pulak tentang Restoran korang dalam blog is nie dan banyak lah destinasi is nanti 1 Malaysia. Yeeeaaahhh.

Ok sekali lagi is letak link dapatkan dengan kadar segera panduan untuk buka restoran kat sini:





Abang is sekeluarga demam tak kebah


abang, demam, Ipoh, kebah, Santai iskandarX, tak, kebah


Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca setia blog is nie. Macam mana is nak mulakan pun is tak tahu sebab apa yang is dapat tahu dari mak is abang is dan sekeluarga (sebab dia dah kahwin so ada keluarga sendiri), demam tak kebah-kebah.

Abang is nie adalah ayah kepada Muhammad Yusuf alaa yang baru-baru nie is publishkan gambar dia tu kalau tak ingat leh rujuk kat sini, dan blog dia kat sini,

is pun pelik lagi hairan sebab abang is tu memang menjaga makanan dan kesihatan dia, maybe cuaca kowt yang membuatkan dia jadi macam tu dan juga maybe juga disebabkan oleh persekitaran tempat kerja dia, abang is nie Engineer kat kilang besi di Ipoh, lulusan Ijazah Engineering UM (University of Malaya).

Mungkin juga sebab dia selalu juga berulang untuk balik dan menziarahi kami sekeluarga di Penang nie, drive malam-malam kan? Mana leh tahan? Pakjang is dulu pun drive trailer panjang dari Thailand ke Singapore pun sakit setelah bekerja sekian lama, walaupun best memandu jauh enjoy sebab malam-malam jarang-jarang ada orang, tapi bahaya tetap ada dan risiko penyakit memang tinggi sebab virus kan aktif ketika cuaca sejuk?

is nasihatkan pada korang yan suka travel sorang-sorang atau berkumpulan pun ahak, agar pakai baju tebal-tebal, memang la negara kita bukan bercuaca sejuk tapi perubahan cuaca tak menentu sekarang nie dan memandu pada waktu malam nie membuatkan keadaan kita adalah sama dengan negara Barat tu.

Pandu cermat jiwa selamat, baju tebal ...errrkkk leh jadi kebal ker?? ahak tak boleh ok?

Jumaat, 29 Mac 2013

Ingin Untuk Merasakan luar biasa?





self improve, keyakinan, jati, diri, semanggat, santai, Santai iskandarX,


Ia adalah gelap tiga puluh (sebenarnya tentang 05:00). Daripada kebiasaan minda sedar is Buncis perhatian. Pemikiran yang pertama lengkap is sedar adalah untuk mengulangi perkataan yang menakjubkan Tiba-tiba is rasa lonjakan tenaga, senyuman yang berkembang di bibir is, dan tanpa mengira apa hari mungkin memegang, is melantun keluar dari katil bersedia untuk menghadapi cabaran hari kepala.

Kuasa satu perkataan yang menakjubkan indelibly terukir di seluruh muka hari is. Its kopi yang lebih baik daripada. Kuasa yang erti kata yang mudah mempunyai seluruh negeri kami subjektif emosi dan fizikal adalah hanya mengagumkan.

is hypnotherapist dengan tahun terlalu banyak cara di bawah tali pinggang is mengaku, tetapi is masih ditiup setiap pagi oleh kesan perkataan boleh mempunyai pada hari is.

is menjemput korang untuk melakukan eksperimen mudah. is menganggap korang sedang duduk di kerusi sebagai korang membaca kata-kata ini. Mengambil masa, dan pangkat bagaimana korang rasa pada skala keseronokan daripada 1 untuk 10 - '1 'menjadi blah dan 10 gembira menjadi.

Sekarang untuk eksperimen: Katakanlah perkataan "yuck!" tiga kali. Mengatakan ia dengan makna dan apa sahaja semangat yang korang boleh mengumpul. Sekarang, notis bagaimana korang merasa bahawa pada skala 1 hingga 10. Wang is mengatakan bahawa youve turun sekurang-kurangnya satu takuk atau dua (kecuali korang bermula pada 1) pada skala yang. Tanya diri korang, berapa kerapkah korang "yuck" pada hari korang?

Sekarang, katakan perkataan yang menakjubkan tiga kali. Membesar-besarkan ungkapan dan perasaan kerana korang mengatakan ia. Perhatikan apa yang ia kepada perasaan korang pada skala itu. Jika, seperti yang is meramalkan, youve maju ke atas bahawa 1-10 skala senyuman, dan mengucapkan tahniah kepada diri. Pergi ke hadapan dan mengulangi perkataan yang menakjubkan beberapa kali dan lihat berapa jauh sehingga skala korang boleh memajukan.

Pertimbangkan bagaimana korang bercakap kepada diri sendiri, dan apa perkataan yang korang kebanyakannya menggunakan. Self-talk telah menjadi satu topik yang hangat diperkatakan bantu diri untuk beberapa dekad, tetapi korang boleh menunjukkan diri korang dalam beberapa minit sangat sedikit tepat bagaimana bahasa yang penting dan berkuasa. Im tidak bercakap tentang kesan ikrar untuk menukar alam semesta, hanya kesan daripada kata-kata yang dipilih dengan baik beberapa untuk menukar pengalaman subjektif korang dunia.

Fikirkan situasi lain, dan apa yang pengalaman kata-kata korang boleh bertujuan korang ke arah. Cuba kuat, seksi, g-g-g-r-r-r-makan! (Tony Tiger kemasyhuran) dan melihat bagaimana korang bertindak balas. Sebaik sahaja korang menjadi sedar bagaimana perkataan tersebut adalah penting dalam pengalaman korang sehari-hari, Hai mendapati diri korang skrip perbendaharaan kata baru korang untuk hari berjenama.

is cadangkan korang buatkan hari itu menjadi menakjubkan.

Sebenarnya is pun tak faham artikel nie heheheeheeee tapi yang is tau dia nak kita ceria selalu itu ajer. :P


Di saat Membuat keputusan Untuk Mendapatkan Kerja Dari Rumah Idea Boleh mengelirukan dan bingung



work at home, kerja dari rumah, santai, idea, keliru, tak, tahu, nak, buat, apa


Jadi, anda boleh melihat ke dalam semua kerja pada idea rumah disediakan untuk anda hari ini bahawa anda boleh berakhir keliru cuba untuk memikirkan yang terbaik untuk anda. Nah apabila melihat melalui garisan panjang kemungkinan terdapat beberapa soalan anda boleh bertanya kepada diri sendiri untuk membantu membuat pilihan lebih mudah.

Sejak kebanyakan kerja pada idea rumah melibatkan pemasaran pelbagai peringkat, jika anda bukan jenis orang yang mahu menjual barangan kepada keluarga dan rakan-rakan anda, maka ini tidak adalah peluang untuk anda. Salah satu cara orang membuat wang dengan pemasaran pelbagai peringkat adalah untuk menjual produk, tetapi cara utama untuk membuat wang adalah untuk mengupah orang lain untuk menjual produk untuk anda. Oleh itu, nama pemasaran pelbagai peringkat kerana terdapat pelbagai peringkat pengedar, masing-masing memperoleh peratusan jualan semua orang yang bekerja di bawah mereka.

Orang di atas akan membuat wang yang paling. Walaupun terdapat peluang dalam jenis ini perniagaan di mana anda boleh membuat wang dengan perniagaan internet anda sendiri tanpa perlu untuk menjual kepada rakan-rakan dan keluarga, beberapa syarikat menawarkan sebuah laman web perdagangan bahawa bagi yuran francais kecil. Anda boleh mencadangkan profesional kedai mencari dan berfungsi runcit dalam talian dan membuat wang dari setiap jualan yang dibuat dari kedai anda.

Perbelanjaan tambahan mungkin diperlukan untuk pemasaran untuk mendapatkan orang ramai ke kedai anda, tetapi yang sama untuk pengiklanan kedai bata dan mortar dan sebahagian daripada menjalankan perniagaan. Anda mungkin mampu untuk meningkatkan pembayaran anda jika anda menggunakan orang lain untuk juga membuka kedai, tetapi ia tidak penting untuk membuat wang.

Menjadi pemasar affiliate juga boleh menyediakan pendapatan. Anda hanya menyertai dengan syarikat-syarikat lain dan iklan tempat untuk mereka di laman web anda. Apabila pelawat anda klik pada iklan mereka dan membeli sesuatu, anda akan mendapat peratusan jualan. Sekali lagi, mempromosikan laman web anda akan membawa masuk lebih ramai pelawat dan lebih potensi jualan melalui sekutu anda.

Kerja pada idea rumah juga terdiri daripada pemprosesan pesanan, di mana anda akan menerima pesanan mel email atau siput untuk merchandises, memasukkan maklumat ke dalam komputer rumah anda dan menghantar ia kepada sebuah syarikat utama, yang kemudiannya memproses pesanan dan menghantar produk. Ini peluang yang sah untuk syarikat-syarikat yang betul, tetapi mungkin melibatkan bayaran yang kecil untuk memulakan.

Salah satu kerja baru pada idea rumah adalah bagi orang-orang untuk mengisi borang dalam talian. Seorang pelanggan mungkin email maklumat kotak anda berada dalam menjaga pemantauan dan apabila maklumat yang dikemukakan anda masukkan pada companyï ¿s borang ½ dan menghantar ia kepada syarikat. Ia adalah kerja yang cukup mudah tetapi ia akan mengambil banyak bentuk untuk membuat apa-apa wang yang melakukan ini.

Bagaimana Untuk Cari Satu Perniagaan yang sah Untuk Dapatkan Wang Dari Rumah



bagaimana, untuk, cari, perniagaan, yang, sah, untuk  Dapatkan, Wang, Dari, Rumah


Anda mempunyai kemungkinan besar digunakan banyak pemikiran masa cara anda boleh mendapatkan wang dari rumah semasa bayi membesar, atau pasangan berehat atau anda baru-baru ini kehilangan kerja anda. Keputusan untuk tinggal di rumah boleh menjadi satu yang sukar dan ia akan mengambil masa untuk menentukan cara yang terbaik dan konsisten untuk mendapatkan wang dari rumah sebelum anda benar-benar komited untuk idea.

Dalam banyak kawasan di negara ini, ia adalah pasaran kerja tegar dan dengan kemahiran tertentu, dalam permintaan banyak pekerja mendapati diri mereka dengan prospek beberapa. Ini sering percikan keputusan untuk cuba untuk mendapatkan wang dari rumah dan, sedih, juga boleh membawa kepada membuat keputusan harapan yang mungkin tidak membenarkan anda untuk membuat kebanyakan keadaan anda. Beberapa syarikat mangsa pada pemburu pekerjaan yang terburu-buru dan mengambil wang mereka apabila mereka tidak mempunyai wang tunai untuk berputus asa.

Mencari peluang yang betul mengambil masa dan usaha dan kesediaan tidak membiarkan suara sebab tersesat dalam gosip janji-janji yang tinggi. Penyelesaian untuk memulakan perniagaan anda sendiri di rumah adalah pilihan yang bukan sahaja memberi kesan kepada anda ia memberi kesan kepada keluarga anda serta pengumpul bil anda. Jika anda tidak membuat wang, mereka tidak akan peduli bahawa anda terpaksa membayar tambahan untuk latihan tambahan dan mungkin tidak lama sebelum anda tidak mempunyai elektrik untuk memastikan komputer dan berjalan.

Lihatlah dispassionately pada kemahiran atau bakat anda dan sebelum anda menghantar wang untuk menyertai satu juta dolar peluang bulan yang tidak memerlukan pendidikan atau latihan khusus, tanya diri anda apa yang anda akan lakukan untuk mendapatkan yang jenis wang tunai dan yang bersedia untuk membayar. Kedua-dua jawapan yang biasanya tidak apa-apa dan tiada siapa harus memberitahu anda di mana wang tunai anda akan. Salah satu cara yang paling menguntungkan membuat wang dalam talian scamming orang lain ke dalam menghantar anda wang tunai dan apabila suara sebab disenyapkan, scammerï ¿½ s suara sering mendengar kuat dan jelas.

Pemasangan produk di rumah boleh menjadi satu cara yang baik untuk membuat wang selagi anda disambungkan dengan sebuah syarikat yang sah. Mereka membuat tawaran memerlukan anda membeli alat khusus dan bahagian dalam untuk memasang produk hanya menjual alat dan bahagian-bahagian. Ada kemungkinan 100 peratus bahawa tidak kira bagaimana baik produk anda dipasang syarikat akan menolak mereka atas sebab-sebab yang berkualiti, biasanya tidak sehingga standard mereka.

Terdapat, bagaimanapun banyak syarikat yang akan membayar pihak ketiga untuk menyiapkan kerja pemasangan untuk mereka luar tapak, dan bergantung kepada produk mereka juga mungkin mahu untuk meneliti kemudahan anda untuk memastikan mereka tidak membuang masa mereka dengan seseorang yang boleh menghasilkan beberapa minggu apabila mereka mungkin perlu beribu-ribu.

Mengapa Berjumpa Dengan hipnotisme?



santai, Mengapa, Berjumpa, Dengan, hipnotisme,


Mengapa berjumpa hipnotisme?

Mari kita lihat sejenak pada sebab-sebab yang mungkin mengapa perubahan tidak sentiasa berlaku yang mudah (sebenarnya jarang) dan mengapa hipnosis mungkin seorang calon yang mungkin untuk Grail itu.

Seluruh sistem layar indah anda badan / minda melalui kehidupan melaksanakan nombor astronomi tugas serentak. Sekat kecemasan, jantung anda tidak pernah berhenti berdegup, paru-paru anda tidak pernah berhenti operasi, anda memetabolismekan makanan yang anda makan, dan mengekalkan suhu badan 98,6 tanpa mengira persekitaran anda. Dan, yang hanya hujung aisberg fisiologi fungsi berterusan penting. Namun anda hanya menjadi sedar tentang proses ini jika ada masalah. Jika tidak, mereka bersyukur tidak memerlukan perhatian. Proses-proses ini adalah sebahagian besar anda ï ¿½ unconsciousï ¿½.

Termasuk dalam parti ini pernah berterusan proses fisiologi di bawah kesedaran, atau kesedaran anda, semua brainï anda ¿½ s fungsi, termasuk bahasa, proprioception (rasa badan anda dan ITI ¿½ s kedudukan), tindak balas emosi, dan lain-lain, dan lain-lain Terdapat , sudah tentu, ada garis pemisah di antara jelas proses fizikal dan mental, dan kita tidak sedar majoriti overwhelmingly besar daripada mereka.

Kini, khusus mengenai tingkah laku. Kebanyakan tingkah laku kami seolah-olah diambil tidak sedar dari persekitaran kita. Mungkin kita dilahirkan dengan kecenderungan ke arah beberapa tingkah laku, juri masih keluar pada Sehubungan itu, tetapi sama ada sifat atau memupuk, pemerolehan tingkah laku adalah kebanyakannya tidak sedarkan diri. Berapa kali, seperti yang kita matang, kita kagum dengan berapa banyak tingkah laku kami (corak pertuturan terutamanya) menyerupai parentï kami ¿½ s corak, sering walaupun usaha terbaik kami. Ini adalah tingkah laku kita tidak sedar meningkat dari persekitaran kita seperti yang kita maju.

Apa itu, adalah minda sedar kita, dan apakah ITI ¿½ s skop? Whatï ¿½ s dibiarkan?

Penyelidikan telah berulang kali menunjukkan bahawa kita boleh umumnya hanya sedar, atau sedar, tujuh tambah atau tolak dua keping maklumat pada bila-bila masa. Seperti yang gemilang sebagai minda sedar kita, ia begitu teruk terhad dalam jumlah maklumat ia boleh mengendalikan, bahawa, dalam kebanyakan kes, ia tidak mempunyai banyak kesan pada tingkah laku kita secara keseluruhan. Minda sedar kami boleh menguruskan pelarasan sementara tingkah laku yang terbaik. Malah, saya mencadangkan bahawa tujuan utama minda sedar adalah untuk mengendalikan bit yang diperlukan kecil maklumat yang kami terima hanya sehingga kita boleh memproses mereka ke dalam lebih dapat ï ¿½ tidak sedarkan diri mbah ¿½.

Malah, berfikir tentang bagaimana kita belajar perkara-perkara baru. Ambil menunggang basikal, sebagai contoh. Pada mulanya, apabila kita mendaki bahawa peranti goyah dua beroda, kita mempunyai lebih banyak perkara untuk menghadiri daripada kita boleh mungkin sedar handleï ¿½ imbangan, kelajuan, mengelakkan halangan dari arah depan, dan sebagainya. Kami akhirnya jatuh banyak. Walau bagaimanapun, kami terus di dalamnya, dan satu hari, kejayaan! Kita boleh memanjat pada basikal dan menaiki, hampir tanpa berfikir sedar tentang kira-kira, kelajuan, mengelakkan halangan, dan semua perkara-perkara lain yang begitu banyak yang berkaitan dengan menunggang basikal. Kami mengatakan Wei ¿½ telah belajar untuk menunggang basikal. Apa yang kita maksudkan ialah, menunggang basikal kini satu tingkah laku yang tidak sedarkan diri, dan minda sedar kita adalah bebas untuk berfikir perkara-perkara lain sementara kita naik.

Apabila kita mempelajari sesuatu, apabila ia menjadi diterima sebagai tingkah laku yang tidak sedarkan diri, ia biasanya kekal dengan kita untuk hidup. Thatï ¿½ s satu perkara yang menarik untuk tabiat seperti menunggang basikal dan belajar membaca. Ia kadang-kadang menjadi sedikit masalah apabila kita telah belajar tingkah laku seperti merokok atau tindak balas phobic. Nampaknya seolah-olah, sekali tingkah laku belajar, kita tidak sedar menetapkan nilai kepada (kita tidak, selepas semua, bekerja keras untuk belajar untuk merokok bagi apa-apa sebab kita mempunyai pada masa itu). Kemudian cuba untuk menukar bahawa tabiat dipelajari cabaran mereka sebab awal dan nilai-nilai, dan seolah-olah melanggar integriti tidak sedarkan diri. Cuba untuk sedar menukar tabiat, seperti merokok, adalah seperti cuba untuk berenang ke hulu sungai terhadap arus hangat. Dengan merokok, dalam pengalaman saya, tabiat adalah lebih sukar untuk memecahkan daripada ketagihan kimia.

Hipnosis untuk menyelamatkan.

Terdapat satu kaedah komunikasi interpersonal yang tidak membenarkan akses kepada proses biasanya tidak ada tidak sedarkan diri, dan kaedah yang hipnosis. Hipnosis hanya mewujudkan pintu ke bahagian tidak sedarkan diri minda kita. Satu hipnotisme berkelayakan boleh mewujudkan komunikasi dengan bahagian minda tidak sedarkan diri anda yang mengekalkan tingkah laku biasa yang anda mahu menukar. Kadang-kadang melalui cadangan mudah (maklumat baru) dan kadang-kadang melalui perbualan lebih kompleks dengan bahagian yang tidak sedarkan diri minda / badan yang mengawal tabiat bermasalah, hipnotisme benar-benar boleh menukar kursus sungai yang tidak sedarkan diri yang besar. Sebaik sahaja yang berlaku, menukar keputusan semudah hiliran terapung pada tiub dalaman yang bermandikan matahari.

Khamis, 28 Mac 2013

Ashley Trimmer didakwa setelah melontar mainan Furby pada pasangan





Satu mainan POPULAR telah dirujuk di dalam satu serangan.

berita, pelik, luar negara, Hasbro, Furby, Ashley Trimmer, didakwa, kerana, melemparkan
Ashley Trimmer yang melemparkan mainan furby pada wajah teman lelakinya telah didakwa dengan serangan ringan. Picture: Polis Bulan


Trimmer Ashley didakwa melemparkan Furby, mainan Hasbro dengan "fikiran mereka sendiri", di rakan kongsi beliau dalam perjuangan, Huffington Post melaporkan.

Polis memberitahu CBS Pittsburgh bahawa wanita 27-year-old, Pennsylvania dari Bulan

Township, menjadi kecewa alih jawatan Facebook oleh William Ley teman lelakinya.

Satu perjuangan fizikal tercetus dan Trimmer didakwa melanda Ley di kepala dengan mainan Furby dan pengawal Sony Playstation, memotong sebelah mukanya, Gun Merokok dilaporkan.

Ashley Trimmer didakwa oleh polis dengan caj serangan perbuatan kurang baik mudah berkaitan dengan perjuangan.

Dia telah dibebaskan selepas ibunya mencatatkan ikat jamin $ 2000.

Dalam kes-kes serangan domestik yang mengakibatkan kecederaan, pegawai-pegawai yang diperlukan untuk membuat penangkapan tidak kira berapa kecil kemudaratan, Bulan polis Ketua Leo McCarthy memberitahu Pittsburgh Tribune-Review.

Kan Dah Kena Buat La Lagi Lamaran Dekat Ombak Besar


lamaran, gagal, sebab, kena, ombak, besar


SETIAP pengantin-akan mahu menyapu pengantin perempuannya off kakinya. Ini tanggungjawab muda tidak hanya itu ... tetapi bukan cara yang dimaksudkan beliau.



Seperti ini rakan-rakan muda pergi ke bawah pada lutut bended di atas batu di Laguna Beach, berhampiran Los Angeles, sifat mendapati cara upstaging cadangan romantis beliau.



Sama seperti Matt adalah kira-kira untuk melamar, gelombang penyangak melanda ke atas dia dan tercinta, membasahkan mereka dan menghantar mereka terbang.
Insiden itu berlaku pada Disember 2012, dan video cadangan kini akan virus.



Matt sudah dinyanyikan sebuah lagu dia menulis, kemudian melutut untuk mencadangkan kepada Lis teman wanitanya.

Ia kemudiannya berbuih, tetamu yang tak diundang dibuat pintu masuk dramatik, membasuh pencinta ke pantai.

Matt berjaya untuk memegang cincin dan sekali pada kaki mereka, pengantin-to-be melompat bangun dan menjawab, "Ya!"

Darwin Residents bersaing untuk gelaran alamat terburuk Northern Territory



berita, antarabangsa, luar negara, KURRINGAL Flats


KURRINGAL Flats mempunyai persaingan bagi tajuk yang tak menimbulkan iri hati ia alamat terburuk di Darwin.

A Perumahan Wilayah penyewa yang pernah bashed dalam inci hidupnya, berkata blok perumahan awam di atas jalan Shiers, Narrows hanya sebagai ganas dan tidak berfungsi.

"Jika anda fikir Kurringal buruk datang dan menghabiskan malam atau dua di sini - ia adalah sebenar pembuka mata," Vincent Crowley, 55, berkata.

BACA siri penuh pada Flats Kurringal

Bekas pengajar memandu telah bashed oleh pengedar dadah dengan bar logam selepas dia mengadu kepada lelaki itu bahawa pelanggan beliau telah mengetuk pintu untuk skor.

"Saya berkata memberikan mereka alamat yang betul atau saya akan memberikan polis alamat anda," katanya, "Saya tidak sedar dia mempunyai bar logam di belakang pintu. Selepas saya mendapat melanda kali keenam saya tidak ingat banyak."


Menghentam kiri dia cedera teruk dan tidak dapat bekerja. Ia adalah dua tahun fisioterapi sebelum dia boleh berjalan tanpa tongkat.

MEMPUNYAI mengatakan anda

Encik Crowley telah merayu Perumahan Wilayah akan diambil daripada Shiers jalan untuk enam tahun yang lalu.

"Saya memberitahu mereka jika anda tidak boleh bergerak saya keluar maka saya mungkin akan mati di tempat ini kerana tahap tekanan adalah terlalu tinggi."

Sekarang bahawa dia adalah 55 beliau telah diberikan yang ingin dan layak untuk satu unit di kampung persaraan.

Penyerang beliau meninggal dunia tiga tahun lalu kerana mengambil dadah berlebihan.

Encik Crowley berkata dia sebenarnya suka unit dan lokasi yang dekat dengan bandar.

"Kebanyakan masa ia tidak terlalu buruk. Tetapi apabila wang itu tiba dan minuman keras mula mengalir ia adalah satu tempat yang sama sekali berbeza."

Encik Crowley berkata hari pencen bermula sesi minum maraton dengan orang-orang yang berjuang dan boozing selama tiga hingga empat hari.

Pada masa lalu dia telah bersembunyi wanita dan kanak-kanak di dapur daripada suami mabuk. Baru-baru ini beliau telah propositioned di pintu oleh seorang gadis remaja yang cuba untuk menawarkan kepadanya seks dalam pertukaran untuk ganja.

"Saya berkata saya tidak mempunyai apa-apa gunj - Saya tidak merokok," Encik Crowley berkata.

"Itu benar-benar mengganggu saya kerana dia adalah umur yang sama seperti anak-anak saya."

Encik Crowley berkata blok perumahan Shiers St dan Flat Kurringal perlu dibangunkan semula ke dalam campuran perumahan awam dan swasta.

Menteri Perumahan Dave Tollner menyokong idea - tetapi dia perlu untuk mendapatkan ia walaupun Kabinet pertama.

Tetapi Encik Crowley berkata rakyat tidak akan membayar untuk unit seterusnya kepada beberapa penduduk yang tinggal di Flat Kurringal dan Narrows.

"Tidak ada cara. Apa yang berlaku kepada orang-orang adalah untuk masyarakat untuk membuat keputusan," katanya.

Iyer ker Mykad boleh buat macam credit/debit kad?




Setahu is dan pengalaman is, bila tunjuk kat Polis dan JPJ dorang tak terima pun sebagai lesen walaupun Polis dan JPJ ada mesin untuk scan MyKad. Tapi is heran pulak kenapa sekarang nie ada pulak sistem marketing yang guna Mykad untuk tujuan pembayaran?

Masa is register kat Driving school pun is kena bayar tambahan RM 25 untuk smartkad dan bukanya guna MyKad is tu, nampak tak? Mykad ni cip cepat rosak, kalau nak buat macam Mastercard dan Visa boleh ker?

Adakah perkhidmatan shoppping guna Mykad ini sah, bukan scam, dan legit? Cuba korang fikirkan balik ok? Walaupun Mykad eeehemm eeehmmm (ex is) dia simpan dengan rapinya dalam card holder siap duduk dalam wallet, pastu simpan dalam handband lagi kot atas, tetap gak cip tak leh guna, masih mau guna Mykad  untuk shopping gak?

Bagi is adalah suatu yang mustahil sikit lah kalau korang nak ajak masuk2 macam tu ok? Walaupun boleh jadi jutawan tapi is akan tolak sebab kesian pada yang duduk dibawah kita sebab kita pakai sistem Yahudi untuk mengaut keuntungan nie ok? Orang yang paling last tu nak makan apa pulak? Point atas anak dier? Bila punya tahun nak rasa tu?

Minta maaf is kasar sikit bahasa ok? kalau nak ajak is join affiliate, ajak yang beul2 legit sebab is former Super Affiliate, dan satu soalan is nak tanya, yang ajak is tu, pernah makan tak duit komisen affiliate? Kalau soalan tu tuju kat is is akan jawap, yup is pernah makan, selama 2 tahun berturut2 masa menganggur dulu. Hari2 kena berleter sebab asyik depan pc je tak cari kerja kat luar pun.

But depan pc is leh jana duit amacam pulak kan? Tapi fight la sebab time is tak der cikgu yang ajar pun, yang ada semua kedekut taik hidung masin, dah la kedekut, nak kaya cepat pulak tu. Bagi pelempang baru hang tau. Ok orait, tak perlu panas-panas sangat ok? Cukup takat korang tahu apa itu affiliate. cara promosi, dapat pulangan dan enjoy dah cukup dah. Tapi is angin gak aaa bab Mykad tu aaaaaaaaaaaaa GGRRRRRRRRRaaaggggrrrrrrrr Mykad is cip take leh pakai maaa aaaaaaaaaaaa.

Korang yang nak join affiliate berhati-hati lah sebab orang Malaysia adalah Affiliate paling berjaya dalam dunia, dan paling banyak yang kecundang sebab.... tamak, nak kaya cepat, tiada pengetahuan, pengalaman lagi la, mudah tertipu sebab tamak gak, gunakanlah Google itu secara yang betul ok?

Korang berminat dengan Affiliate Marketing?


affiliate, marketing, blog, santai iskandarX, CJ.com, Commission Junction, Zalora,


Tentu sekali tajuk entri is kali nie akan mendapat hit yang banyak kan? eleh tak respone pun konon tak nak kasi tau is la yang korang baca entri nie kan? Xper punya tak nak kasi tau pun ok sebab Google Analytic dok bagi tau is hari2.

Ok apa itu affiliate marketing? Susah is nak terjemahkan sebenarnya sebab erti affiliate adalah gabungan, hubungan atau bahasa lama-lama "orang tengah" dan bahasa modern sikit broker hahahaha, so menceburi bidang affiliate nie serupa jadi broker ok? Bukan beruk.

Jadi untuk jadi affiliate yang terbaik dan berjaya korang kena lah mengkaji macam mana seorang broker itu bekerja. Broker dan Affiliate yang ingin berjaya sebenarnya kena ada training, pengetahuan luas (general knowledge), dan juga perlu pakar dalam sesuatu produk atau services yang dia ingin jual, samaada menghafal detail, kaedah, kebaikkan serta mutu sesuatu barang atau perkhidmatan yang ingin dijualkan padapelanggan dier ok?

Tapi kebanyakkan affiliate kecundang sebab:


  1. Malas.
  2. xpernah cuba barang/produk/perkhidmatan tu pun.
  3. Kurang knowledge produk/servies.
  4. Bahasa Melayu dan English dapat Grade C masa SPM.
  5. Xsuka baca novel cinta, sains, kartun, rencana. suratkhabar, dan lain-lain bahan bacaan terkini.
  6. Jarang bercakap dengan orang luar (selain awek, boy, kekasih, isteri, suami, ibubapa, anak-anak).
Ok, kenapa perlu rajin? Sebab kita nak tahu apa benda yang orang sedang cari, nak beli, perlu perkhidmatan apa? Camner nak tahu? Survey la, buat satu poll suruh kawan2 vote, hantar email  tanya korang suka makan apa? aju warna apa? tudung jenis apa? ETC.

Perlu ker cuba produk atau perkhidmatan tu dulu? Yang nie rare kalau pernah guna barang atau perkhidmatan tu, so review affiliate korang akan lebih meyakinkan diri client korang untuk membeli barang/perkhidmatan tersebut melalui korang. Sebab dah ada pengalaman betoi dak?

Pengetahuan am tu perlu untuk menghubungkait kan sesuatu produk atau perkhidmatan yang korang promosi dengan masyarakat, persekitaran, rumah jirang, anak saudara, awek korang, kalau beli barang nie sesuai tak dengan dier? Perkhidmatan nie boleh menampung berapa orang? haa macam tu.

Aperhal SPM plak BM dan Bi kalau dapat grade C? Sebab memang sebab utama korang gagal menjual sebarang produk sebab ayat tak sangthek, prasa tak betul, imbuhan tak kena, ganda berirama tak merdu, takder pantun, ayat tak lengkap dan menyakinkan pembeli korang. So is suggest korang masuk tuisyen balik untuk memperbaiki bahasa kita demi masa depan yang cemerlang dalam bidang affiliate.

Novel ada kena mengena ker iskandarX? Yup sebab bahan bacaan yang terkini ada ayat yang syahdu, merdu, meleleh, merrrrrcik punya nak kasi pembeli korang tertarik untuk beli daaa. Cuba bayangkan korang nak jual notebook Dell yang terbaru, tapi guna ayat tahun 1970an, orang muda-muda nak beli ker? Tobat dier tak faham apa yang kita tulis kan? Sebab dier pun tak wujud lagi zaman tu.

So improve your verse style up to date. Ok untuk jarang bercakap nie lebih kurang macam kisah tak baca bahan bacaan terkini gak, sebab famili kita, kita tahu nak berbahasa dan berbunyi macam mana bilabercakap dan taip sms, tapi kalau nak cakap dengan Tasha Shila amacam? Shila Amza? Takkan nak panggil dorang oiii, yuuhuuuu, atau sebagainya kan? Hahahahahahahaaaa tobat dia antar surat saman kat korang punya hahahahaha.

Nak jadi affiliate bukan susah, senang sebab tak payah kuarkan modal bebanyak ok?, Register je jadi affiliate yang is syorkan adalah Commission Junction sebab memang dah terbukti sejak tahun 1998 lagi dan sampai sekarang dengan berjuta-jutaaaaaa merchart yang join dengan dorang. Baru nie Zalora hantar email kat is dorang cakap dorng dah join CJ.

Hi!
Saya Hazirah dari Zalora dan kami akan mengadakan promosi buat sekali sahaja untuk program affiliate. Kami akan memberi komisen sebanayak 50% untuk setiap pesanan anda bawakan kepada Zalora.
Promosi ini akan bermula pada 3 April higga ke 3 May. Ini adalah perluang terbaik bagi anda untuk menyertai program affiliate dan dapatkan komisen 6 kali lebih banyak dari sebelumnya ia itu 8% sahaja.
Selain pemberian 50% komisen, kami akan memberi anda boucer code untuk membantu mendapat pesanan juga. Sertai program affiliate kami sekarang untuk mendapatkan akses bagi kesemua material yang anda perlukan supaya mendapat komisen yang lumayan!
Jika anda baru kepada Commission Junction, anda boleh daftar disini https://signup.cj.com/member/publisherSignUp.do dan sertai program ZALORA MY dari situ.
Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan yang anda ingin tahu bagi promosi ini, anda boleh tanyakannya kepada saya. Juga, jika anda memerlukan material yang tertentu, jangan ragu-ragu untuk memberitahu saya dan saya akan membuatkan banner itu .
Cheers,
Hazirah 

is tahu korang kecewa dengan banyak PPC yang ada sekarang, apa kata korang beralih ke cj.com nie, bukan susah pun buat satu blog peribadi macam redmummy atau Ben Ashaari dan postkan entri yang berkaitan dengan diri korang dan juga produk yang ditawarkan oleh Zalora dalam blog korang. Takpayah mengharap sangat BE atau sponsored Post/Auditorial dari Nuffnang sangat, buat affiliate lagi best.

Banner tepi sidebar, atas headeder dan bawah post entri letak defult Zalora kalau orang tekan tak dapat apa-apa, tapi bila orang beli korang dapat komisen. Entri pulak kaitkan barangan Zalora dengan diri korang, kalau pernah beli barang Zalora lagi bagus sebab leh ceritakan pengalaman guna produk tu sendiri.

Ok ada apa-apa soalan sila komen di bawah entri is nie ok? is akan updatekan lagi tentang Commission Junction lagi secara percum tak payah pegi beli ebook, cd dan dvd, sampai pokai lepas tu gigi jari tengok is and the gang buat duit ok?

Muuuaaahhhhh sayang korang semua, baca blog is nie hari-hari tau?



Rabu, 27 Mac 2013

Komen Reply JS Yang Canthek Lagi Menawan


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is nie. Akhirnya is dapat gak curi-curi blogging setelah duduk dalam alam kebuntuan menggelembungi diri is dua tiga hari nie.

So ini adalah tutorial untuk komen reply bagi yang guna Comment Thread sahaja, kalau yang lain tak boleh ok? kalau nak tukar ke thread komen dulu wokay? Kurang jelas? Baca lagi sekali ayat nie selama 41 kali insyaallah.

santai, reply, button, js, javascript, comment, threaded, blogging, tips, Santai iskandarX,


So, tutorial is request by mrpolie korang leh lawat dier punya blog dengan mengklikkan nama dier ok?

Ok ikuti langkahan berikut untuk menukar thread korang punya style.

santai, reply, button, js, javascript, comment, threaded, blogging, tips, Santai iskandarX,





Langkah 1
menukar code:

<b:include data='post' name='comments'/>

note: ada 4 code <b:include data='post' name='comments'/> dalam template TFBV2 dan semuanya is ubah

menjadi:

<b:if cond='data:post.showThreadedComments'>
<b:include data='post' name='threaded_comments'/>
<b:else/>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>

*Template > Edit HTML > Tick Expand Widget templates > HoldPress CTRL+F  dan pastekan <b:include data='post' name='comments'/>, dan jumpa highlight <b:include data='post' name='comments'/> dan tukar ke
<b:if cond='data:post.showThreadedComments'>
<b:include data='post' name='threaded_comments'/>
<b:else/>
<b:include data='post' name='comments'/>
</b:if>


Langkah 2
is ganti code javascript threaded comment menjadi:

<b:includable id='threaded_comment_js' var='post'>
  <script defer='defer' expr:src='data:post.commentSrc' type='text/javascript'/>
  <script type='text/javascript'>
    (function() {
      var items = <data:post.commentJso/>;
      var msgs = <data:post.commentMsgs/>;
      var config = <data:post.commentConfig/>;
// <![CDATA[
      var cursor = null;
      if (items && items.length > 0) {cursor = parseInt(items[items.length - 1].timestamp) + 1;}
      var bodyFromEntry = function(entry) {
        if (entry.gd$extendedProperty) {
          for (var k in entry.gd$extendedProperty) {
            if (entry.gd$extendedProperty[k].name == 'blogger.contentRemoved') {
              return '<span>' + entry.content.$t + '</span>';
            }
          }
        }
        return entry.content.$t;
      }

      var parse = function(data) {
        cursor = null;
        var comments = [];
        if (data && data.feed && data.feed.entry) {
          for (var i = 0, entry; entry = data.feed.entry[i]; i++) {
            var comment = {};
            // comment ID, parsed out of the original id format
            var id = /blog-(\d+).post-(\d+)/.exec(entry.id.$t);
            comment.id = id ? id[2] : null;
            comment.body = bodyFromEntry(entry);
            comment.timestamp = Date.parse(entry.published.$t) + '';
            if (entry.author && entry.author.constructor === Array) {
              var auth = entry.author[0];
              if (auth) {
                comment.author = {
                  name: (auth.name ? auth.name.$t : undefined),
                  profileUrl: (auth.uri ? auth.uri.$t : undefined),
                  avatarUrl: (auth.gd$image ? auth.gd$image.src : undefined)
                };
              }
            }
            if (entry.link) {
              if (entry.link[2]) {
                comment.link = comment.permalink = entry.link[2].href;
              }
              if (entry.link[3]) {
                var pid = /.*comments\/default\/(\d+)\?.*/.exec(entry.link[3].href);
                if (pid && pid[1]) {
                  comment.parentId = pid[1];
                }
              }
            }
            comment.deleteclass = 'item-control blog-admin';
            if (entry.gd$extendedProperty) {
              for (var k in entry.gd$extendedProperty) {
                if (entry.gd$extendedProperty[k].name == 'blogger.itemClass') {
                  comment.deleteclass += ' ' + entry.gd$extendedProperty[k].value;
                }
              }
            }
            comments.push(comment);
          }
        }
        return comments;
      };

      var paginator = function(callback) {
        if (hasMore()) {
          var url = config.feed + '?alt=json&v=2&orderby=published&reverse=false&max-results=50';
          if (cursor) {
            url += '&published-min=' + new Date(cursor).toISOString();
          }
          window.bloggercomments = function(data) {
            var parsed = parse(data);
            cursor = parsed.length < 50 ? null
                : parseInt(parsed[parsed.length - 1].timestamp) + 1
            callback(parsed);
            window.bloggercomments = null;
          }
          url += '&callback=bloggercomments';
          var script = document.createElement('script');
          script.type = 'text/javascript';
          script.src = url;
          document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script);
        }
      };
      var hasMore = function() {
        return !!cursor;
      };
      var getMeta = function(key, comment) {
        if ('iswriter' == key) {
          var matches = !!comment.author
              && comment.author.name == config.authorName
              && comment.author.profileUrl == config.authorUrl;
          return matches ? 'true' : '';
        } else if ('deletelink' == key) {
          return config.baseUri + '/delete-comment.g?blogID='
               + config.blogId + '&postID=' + comment.id;
        } else if ('deleteclass' == key) {
          return comment.deleteclass;
        }
        return '';
      };

      var replybox = null;
      var replyUrlParts = null;
      var replyParent = undefined;

      var onReply = function(commentId, domId) {
        if (replybox == null) {
          // lazily cache replybox, and adjust to suit this style:
          replybox = document.getElementById('comment-editor');
          if (replybox != null) {
            replybox.height = '250px';
            replybox.style.display = 'block';
            replyUrlParts = replybox.src.split('#');
          }
        }
        if (replybox && (commentId !== replyParent)) {
          document.getElementById(domId).insertBefore(replybox, null);
          replybox.src = replyUrlParts[0]
              + (commentId ? '&parentID=' + commentId : '')
              + '#' + replyUrlParts[1];
          replyParent = commentId;
        }
      };

      var hash = (window.location.hash || '#').substring(1);
      var startThread, targetComment;
      if (/^comment-form_/.test(hash)) {
        startThread = hash.substring('comment-form_'.length);
      } else if (/^c[0-9]+$/.test(hash)) {
        targetComment = hash.substring(1);
      }

      // Configure commenting API:
      var configJso = {
        'maxDepth': config.maxThreadDepth
      };
      var provider = {
        'id': config.postId,
        'data': items,
        'loadNext': paginator,
        'hasMore': hasMore,
        'getMeta': getMeta,
        'onReply': onReply,
        'rendered': true,
        'initComment': targetComment,
        'initReplyThread': startThread,
        'config': configJso,
        'messages': msgs
      };

      var render = function() {
        if (window.goog && window.goog.comments) {
          var holder = document.getElementById('comment-holder');
          window.goog.comments.render(holder, provider);
        }
      };

      // render now, or queue to render when library loads:
      if (window.goog && window.goog.comments) {
        render();
      } else {
        window.goog = window.goog || {};
        window.goog.comments = window.goog.comments || {};
        window.goog.comments.loadQueue = window.goog.comments.loadQueue || [];
        window.goog.comments.loadQueue.push(render);
      }
    })();
// ]]>
  </script>
</b:includable>

*Template > Edit HTML > Tick Expand Widget templates > HoldPress CTRL+F  dan pastekan <b:includable id='threaded_comment_js' var='post'>, gantikan <b:includable id='threaded_comment_js' var='post'> sehingga </b:includable> dengan javascript yang is letak diatas ini ok? xpaham sila komen.

Booom dah siap, :P


Update:

Ok langkahan 2 nie  korang diperlukan mencari code javascript yang sedia ada dalam template korang tu, so pergi ke Template > edit HTML > thick expand widget > paste
<b:includable id='threaded_comment_js' var='post'> dan highlightkan
<b:includable id='threaded_comment_js' var='post'> sehingga </b:includable> dengan :



<b:includable id='threaded_comment_js' var='post'>
  <script defer='defer' expr:src='data:post.commentSrc' type='text/javascript'/>
  <script type='text/javascript'>
    (function() {
      var items = <data:post.commentJso/>;
      var msgs = <data:post.commentMsgs/>;
      var config = <data:post.commentConfig/>;
// <![CDATA[
      var cursor = null;
      if (items && items.length > 0) {cursor = parseInt(items[items.length - 1].timestamp) + 1;}
      var bodyFromEntry = function(entry) {
        if (entry.gd$extendedProperty) {
          for (var k in entry.gd$extendedProperty) {
            if (entry.gd$extendedProperty[k].name == 'blogger.contentRemoved') {
              return '<span>' + entry.content.$t + '</span>';
            }
          }
        }
        return entry.content.$t;
      }

      var parse = function(data) {
        cursor = null;
        var comments = [];
        if (data && data.feed && data.feed.entry) {
          for (var i = 0, entry; entry = data.feed.entry[i]; i++) {
            var comment = {};
            // comment ID, parsed out of the original id format
            var id = /blog-(\d+).post-(\d+)/.exec(entry.id.$t);
            comment.id = id ? id[2] : null;
            comment.body = bodyFromEntry(entry);
            comment.timestamp = Date.parse(entry.published.$t) + '';
            if (entry.author && entry.author.constructor === Array) {
              var auth = entry.author[0];
              if (auth) {
                comment.author = {
                  name: (auth.name ? auth.name.$t : undefined),
                  profileUrl: (auth.uri ? auth.uri.$t : undefined),
                  avatarUrl: (auth.gd$image ? auth.gd$image.src : undefined)
                };
              }
            }
            if (entry.link) {
              if (entry.link[2]) {
                comment.link = comment.permalink = entry.link[2].href;
              }
              if (entry.link[3]) {
                var pid = /.*comments\/default\/(\d+)\?.*/.exec(entry.link[3].href);
                if (pid && pid[1]) {
                  comment.parentId = pid[1];
                }
              }
            }
            comment.deleteclass = 'item-control blog-admin';
            if (entry.gd$extendedProperty) {
              for (var k in entry.gd$extendedProperty) {
                if (entry.gd$extendedProperty[k].name == 'blogger.itemClass') {
                  comment.deleteclass += ' ' + entry.gd$extendedProperty[k].value;
                }
              }
            }
            comments.push(comment);
          }
        }
        return comments;
      };

      var paginator = function(callback) {
        if (hasMore()) {
          var url = config.feed + '?alt=json&v=2&orderby=published&reverse=false&max-results=50';
          if (cursor) {
            url += '&published-min=' + new Date(cursor).toISOString();
          }
          window.bloggercomments = function(data) {
            var parsed = parse(data);
            cursor = parsed.length < 50 ? null
                : parseInt(parsed[parsed.length - 1].timestamp) + 1
            callback(parsed);
            window.bloggercomments = null;
          }
          url += '&callback=bloggercomments';
          var script = document.createElement('script');
          script.type = 'text/javascript';
          script.src = url;
          document.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(script);
        }
      };
      var hasMore = function() {
        return !!cursor;
      };
      var getMeta = function(key, comment) {
        if ('iswriter' == key) {
          var matches = !!comment.author
              && comment.author.name == config.authorName
              && comment.author.profileUrl == config.authorUrl;
          return matches ? 'true' : '';
        } else if ('deletelink' == key) {
          return config.baseUri + '/delete-comment.g?blogID='
               + config.blogId + '&postID=' + comment.id;
        } else if ('deleteclass' == key) {
          return comment.deleteclass;
        }
        return '';
      };

      var replybox = null;
      var replyUrlParts = null;
      var replyParent = undefined;

      var onReply = function(commentId, domId) {
        if (replybox == null) {
          // lazily cache replybox, and adjust to suit this style:
          replybox = document.getElementById('comment-editor');
          if (replybox != null) {
            replybox.height = '250px';
            replybox.style.display = 'block';
            replyUrlParts = replybox.src.split('#');
          }
        }
        if (replybox && (commentId !== replyParent)) {
          document.getElementById(domId).insertBefore(replybox, null);
          replybox.src = replyUrlParts[0]
              + (commentId ? '&parentID=' + commentId : '')
              + '#' + replyUrlParts[1];
          replyParent = commentId;
        }
      };

      var hash = (window.location.hash || '#').substring(1);
      var startThread, targetComment;
      if (/^comment-form_/.test(hash)) {
        startThread = hash.substring('comment-form_'.length);
      } else if (/^c[0-9]+$/.test(hash)) {
        targetComment = hash.substring(1);
      }

      // Configure commenting API:
      var configJso = {
        'maxDepth': config.maxThreadDepth
      };
      var provider = {
        'id': config.postId,
        'data': items,
        'loadNext': paginator,
        'hasMore': hasMore,
        'getMeta': getMeta,
        'onReply': onReply,
        'rendered': true,
        'initComment': targetComment,
        'initReplyThread': startThread,
        'config': configJso,
        'messages': msgs
      };

      var render = function() {
        if (window.goog && window.goog.comments) {
          var holder = document.getElementById('comment-holder');
          window.goog.comments.render(holder, provider);
        }
      };

      // render now, or queue to render when library loads:
      if (window.goog && window.goog.comments) {
        render();
      } else {
        window.goog = window.goog || {};
        window.goog.comments = window.goog.comments || {};
        window.goog.comments.loadQueue = window.goog.comments.loadQueue || [];
        window.goog.comments.loadQueue.push(render);
      }
    })();
// ]]>
  </script>
</b:includable>

ok dapat tak?

Hasilnya:



Selasa, 26 Mac 2013

Kehidupan Sebagai Ibu Bapa Tunggal: Tujuh Cadangan Ringkas Untuk Jadikan Hidup Anda Lebih Mudah



parenting, keibubapaan, tips, keluarga, bahagia


1 - Ampunilah walaupun anda tidak akan dapat Lupakan -

Mari pergi dendam anda boleh memegang terhadap ibu bapa anak anda yang lain, yang tidak hadir dari KEDUA kehidupan anda. Memegang perasaan marah tidak akan mengubah keadaan anda dan mungkin akan memakan banyak tenaga anda - tenaga yang anda perlukan untuk menumpukan kepada mewujudkan persekitaran yang positif untuk anak anda.

Jika anda tinggal di kekecewaan anda dengan dan / atau tidak suka bapa atau ibu kepada anak anda - kemungkinan anak anda akan rasa perasaan anda dan menderita dalam beberapa cara dari sikap negatif anda.

2 - Buat yang paling semua yang anda perlu -

Malah jika anda tidak mempunyai wang yang banyak, anda tidak mempunyai anak anda dan kasih sayang anda dan masa anda untuk memberi kepadanya atau dia. Cuba ingat bahawa kekayaan kewangan dan harta benda tidak adalah perkara-perkara yang paling penting dalam hidup anak anda.

Kasih sayang, sokongan dan masa bersama-sama bermakna lebih kepada mereka. Anda boleh berseronok secara percuma. Aktiviti suka - pergi untuk berjalan kaki atau menaiki basikal, bermain di taman, pewarna, lukisan, nyanyian, atau menari - akan keseronokan anak anda sama seperti membelanjakan wang untuk pergi ke taman hiburan, arked atau kedai mainan.

3 - Menjadi ibu bapa yang terbaik anda mungkin boleh -

Beri seberapa banyak yang anda boleh tanpa menetapkan matlamat yang tidak realistik untuk seorang ibu bapa untuk mencapai. Tidak memukul diri untuk apa yang tidak boleh.
Jangan mengiktiraf apa yang anda boleh lakukan untuk mewujudkan kehidupan yang baik untuk anak anda yang terbaik kebolehan anda.

4 - Membangunkan rangkaian sumber yang boleh dipercayai - Keluarga tidak biologi.

Kelilingi diri anda dan anak anda dengan kawan-kawan anda tahu dan amanah - orang-orang yang mengambil berat tentang kedua-dua anda. "Saudara" dan "Pakcik" dan juga "Datuk Nenek," yang tidak berkaitan dengan darah boleh hanya sebagai memberi manfaat kepada anak anda sebagai ahli keluarga sebenar biologi.

"Keluarga" anda buat untuk anak anda boleh memberikan dia atau dia dengan jenis yang sama kasih sayang dan sokongan sebagai keluarga tradisional. Mereka juga boleh membantu anda dengan tanggungjawab anda sebagai ibu bapa tunggal. Biarkan mereka memainkan peranan yang aktif dalam kehidupan anak anda. Belajar untuk beralih kepada "keluarga" anda apabila anda perlu berehat.

Tiada siapa yang harus mempunyai untuk melakukannya secara sendirian dan anda mungkin akan dapat menjadi ibu bapa yang lebih baik dengan bergantung kepada "keluarga" anda rakan-rakan rapat untuk menyokong anda dan anak anda.

5 - Ambil tanggungjawab untuk hidup anda hari ini -

Ingat apa yang membawa anda ke mana anda hari ini, anda adalah bertanggungjawab untuk kehidupan yang lain - kehidupan yang tidak bersalah kanak-kanak, yang tidak minta untuk dilahirkan.

Anak anda tidak bertanggungjawab untuk pengalaman atau peristiwa yang membuat anda menjadi seorang ibu tunggal. Anak anda adalah bergantung sepenuhnya kepada anda melalui tiada pilihan mereka sendiri.

Jangan biarkan mereka atau memegang mereka bertanggungjawab untuk tindakan anda (atau tindakan ibu bapa mereka tidak hadir). Mereka adalah lemah dan terdedah kepada mungkin kurang daripada yang ideal akibat yang mereka hadapi sebagai kanak-kanak yang ibu bapa tunggal. Peranan dan pengaruh dalam kehidupan mereka adalah penting kepada peluang mereka menjadi bahagia, produktif, orang dewasa yang berjaya. Mereka perlu anda lebih daripada kata-kata mereka yang pernah akan memberitahu.

6 - Sediakan ritual harian dan rutin biasa -

Anak anda memerlukan kestabilan dan keselamatan.
Salah satu cara untuk menyediakan ini adalah dengan membangunkan rutin harian. Perkara-perkara mudah seperti pergi ke taman setiap petang Ahad, makan malam bersama-sama setiap malam, berkongsi merawat sebelum masa tidur atau membaca buku bersama-sama sebelum tidur setiap malam, akan menjadi aktiviti yang anak anda memandang ke hadapan dan boleh bergantung kepada untuk berlaku dengan penyingkirannya.

7 - Jadilah yang konsisten dan boleh dipercayai -

Buat peraturan realistik dan standard disiplin yang anda berpegang kepada sepanjang masa.
Jika anda konsisten dengan anak anda, dia akan belajar apakah tingkah laku yang boleh diterima dan apa yang tidak. Mereka juga akan belajar apa yang anda harapkan daripada mereka dan apa yang mereka boleh harapkan daripada anda.

Jika anda boleh dipercayai, mereka akan tahu bahawa mereka sentiasa boleh bergantung kepada anda untuk membantu mereka dengan kerja rumah mereka, berada di sana untuk makan malam atau tuck mereka di atas katil pada waktu malam.

Mereka perlu dapat bergantung kepada anda. Anda orang yang paling penting dalam kehidupan mereka.
Cuba ingat bahawa tidak kira bagaimana letih anda pada akhir hari atau bagaimana kecewa, anda boleh menjadi apabila mereka berada cerewet - Mereka memerlukan anda untuk berada di sana untuk mereka.
Anda perlu menghargai setiap masa dengan anak anda - mereka adalah berkat terbaik di muka bumi.

Vegetarian Gourmet Recipes - Meatless Makeovers



resepi, sayur, vegetarian, Meatless Amerika Chop Suey


Meatless Amerika Chop Suey

1 Vidalia bawang dicincang
1-2 sudu besar. mentega
1/2 PKG Quorn (brandname) veggie alasan dibekukan
2 tin CAMPBELL Sup Tomato
1 tblsp. sos tomat (ya sos tomat, anda boleh tidak benar-benar merasainya, ia hanya menambah warna yang kaya untuk sos)
garam laut dan lada secukup rasa

1 lb pasta kegemaran mewah anda dalam bentuk rigati, yang bermakna dengan garisan, atau sesuatu seperti seperti Gemelli atau rotini

Cairkan mentega dalam medium bersaiz kuali atas api yang rendah. Tambah bawang Vidalia dan perlahan-lahan tumis sehingga lut. Tambah alasan Quorn beku dan haba sehingga dicairkan. Tambah 2 tin sup dan masak dengan api perlahan selama 5-7 minit. Tambah garam dan lada sos tomat dan masak tambahan 102 minit.

Bawa 4 kuart air sehingga mendidih. Tambah pasta dan masak sehingga al dente. Parit teliti dan menambah sos untuk pasta. Kacau untuk menggabungkan sepenuhnya. Berkhidmat. Hidangan untuk 4-6 orang sebagai sampingan.

Ini satu seterusnya adalah adaptasi resipi Yunani Timur Tengah untuk Dolma. Saya suka hidangan ini sebagai anak muda summering di Cape Cod. Sebuah keluarga Lubnan indah "pusing saya mengenai" untuk hidangan ini dan saya telah akhirnya menemui satu cara untuk menjadikan ia Meatless dan hebat!

Veggie Dolmas

1 balang Grapeleaves dalam air garam

Pengisian:
2 cawan beras basmathi dimasak
1/2 cawan currants
1/2 cawan kacang tanah pain
1/2 cawan Quorn alasan dicairkan
2 sudu besar. pudina kering (atau pudina segar 1/4 cawan dicincang halus)
1 sudu besar. kering parsely (atau 1/4 cawan segar parsely dicincang halus)
1 sudu teh oregano kering (atau 1/8 cawan Oregano segar dicincang halus)
1 sudu kecil. garam laut
2 sudu kecil lada
1 kecil tomato boleh tampal

Jus dari 2 lemon

Buang daun anggur dari balang, bilas dan terungkap dengan berhati-hati dan bilas lagi. Lay tuala kertas dan tepuk kering. Perlahan-lahan membuang mana-mana batang yang masih pada daun.

Dalam mangkuk besar campuran bahan-bahan pengisian bersama-sama sehingga mereka baik diperbadankan.

Berhati-hati memisahkan beberapa daun dan garis bawah periuk saham gelen 1-2.

Untuk melancarkan mengambil daun, tempat 1 heaping sudu mengisi pusat daun kira-kira 1/2 inci dari tepi bawah. Lipat 1/2 inci lebih pengisian, lipat setiap sisi ke arah tengah-tengah, maka bermula di bahagian bawah sekali lagi melancarkan pakej keseluruhan sehingga anda mempunyai 1-2 "log.

Teruskan dengan proses rolling sehingga anda menggunakan semua pengisian.

Garisan daun dilancarkan dalam corak bulat dalam periuk saham sehingga semua masuk Tuangkan jus lemon kedua-dua perlahan - lahan di atas daun dilancarkan. Letakkan plat makan malam di atas dengan batu di tengah-tengah untuk menjaga di tempat. Secara beransur-ansur menambah air sejuk sehingga ia hanya meliputi daun.

Bawa kandungan hingga mendidih kemudian mengurangkan dan reneh selama kira-kira 1/2 jam sehingga tender. Mengalirkan air dengan memegang batu untuk menjaga plat di tempat dan perlahan-lahan tuangkan air masak. Tinggalkan plat atas sehingga hampir sejuk.

Keluarkan plat dan berkhidmat dengan kismis, sedap.

Ini boleh dibekukan dalam 1-2 berkhidmat saiz untuk masa lain. Saya suka untuk melakukannya dengan cara ini maka mereka microwave selama satu minit dan setengah untuk makan kilat.

Mencuci Sayuran yang kotor




petua, mencuci, sayur, kotor


Walaupun kita biasanya berhati-hati ketika mencuci sayuran, khususnya sayuran berdaun hijau kita biasanya merasa bimbang dikhuatiri masih ada telur-telur bahkan ulat-ulat terdapat bersarang dibelakangnya yang tidak kita lihat.

Rasa bimbang itu menyebabkan kita mengambil masa yang panjang untuk mencuci sayur dan sudah pasti akan menggunakan air yang banyak.

petua, mencuci, sayur, kotor


Disini is syorkan anda mengikuti cara ini yang dirasakan pasti anda tidak akan lagi merasa bimbang atau khuatir, terutama jika memakan sayuran yang berupa ulam, termasuklah ulam raja, mahupun kangkong serta bayam.

petua, mencuci, sayur, kotor


Caranya mudah aja, setelah anda bersihkan sayuran tadi dengan air sepintas lalu, lalu anda rendamkan sayur tadi sehingga tenggelam dengan air dalam sebuah mangkuk besen yang semuatnya. Kemudian anda masuklah garam dan cuka.

Biarkan beberapa ketika sayuran tadi terendam, Hasilnya anda pasti mendapati kekotoran keluar dari sayuran tadi termasuk ulat-ulat, kutu dan sebagainya.

Ulat-ulat tadi terlepas dari daun dan ini akan memudahkan lagi untuk anda mencucinya dan anda tidak perlu bimbang lagi.

Sumber

Ahad, 24 Mac 2013

Pemandangan Sawah Musim Semai


santai, Santai iskandarX, gambar, Pemandangan, Bendang, Sawah, Padi, Balik Pulau, Sungai Nipah, Penang


is sempat la jugak ambil gambar bendang atau sawah padi nie, tapi padi belum naik, sebab dorang baru je tanam balik, tapi is terlambat ambik gambar kalau tidak boleh ambik gambar petani tengah semai anak padi tu.

santai, Santai iskandarX, gambar, Pemandangan, Bendang, Sawah, Padi, Balik Pulau, Sungai Nipah, Penang


Yang ada hanya anak-anak padi yang tengah naik, dan petak sawah yan di banjiri air dan juga baja organik. Kalau padi nie semua naik nanti is akan ambik lagi gambar, best cantik masa padi-padi nie semua dah matang, kekuningan dan kehijauan, sejuk mata memandang.

santai, Santai iskandarX, gambar, Pemandangan, Bendang, Sawah, Padi, Balik Pulau, Sungai Nipah, Penang


Inilah ubat mata kami yang berada di Balik Pulau nie, nak ambik gambar bagunan adalah sikit-sikit itu pun kena turun Tanjung lah, tapi kat sini gambar sawah, sungai, pantai atau market pasar basah dan sekolah memang cukup menhiburkan hati.

santai, Santai iskandarX, gambar, Pemandangan, Bendang, Sawah, Padi, Balik Pulau, Sungai Nipah, Penang


Kekadang tu nak ambik gambar banyak2 tapi karang nak publish pulak rasa malas heheheee itu kelemahan banyak blogger kan? Jadi harus ingat bila banyak gambar kasi publish cepat-cepat baru pembaca seronok nak baca betul tak?

Ini gambar sawah padi Sungai Nipah, ada banyak lagi kawasan sawah nie macam Pinang Nirai, Jalan Bharu dan  Sungai Rusa dan ada gak petak sawah yang di tebus guna buat pembanganunan perumahan, kalau semua petak sawah ditebus guna mana la pegi sawah-sawah padi kita semua itu nanti kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...