Khamis, 20 Disember 2012

Pertandingan Karaoke Lagu-lagu P. Ramlee Dan Saloma


Yeaahhh berita baik bagi kaki melalak atau yang suka menyanyi dalam bilik air, ini bukan pengumuman untuk AF tu, tapi Pertanding Karaoke Lagu-Lagu P. Ramlee dan Saloma.Sempenan Pesta Rakyat P. Ramlee bagi menjayakan sambutan Festival P. Ramlee Pulau Pinang.

Hadiah menarik, Pertama - Wang Tunai RM 500 Beserta Sijil (perghh), Kedua - Wang Tunai RM 300 Beserta Sijil, Ketiga Wang Tunai RM 200 Beserta Sijil, dan Keempat dan Kelima - Wang Tunai RM 100 Beserta sijil. Maka tadak hadiah saguhati ok? Kalau korang rasa korang nyanyi lagu P. Ramlee dan Sola tahap Gaban so mai la try kat sini.

Pertandingan Karaoke Lagu-lagu P. Ramlee Dan Saloma


Bertempat di Dataran Muafakat Balik Pulau, Tarikh 23 Disember 2012, Masa 2.00 ptg - 6.00 ptg untuk peringkat saringan dan 8.00 malam - 11.30 malam untuk peringkat akhir. Poster nie belambak kat kedai is sebab abang is yang edarkan poster nie untuk di lekatkan di seluruh blok Flat Ijau nie. Korang leh tambah kan informasi di http://penanginstitute.org/ ok?

Faizal mengiau minta dibelai manja


Ini cerita pasal kucing is yg kat rumah tu, korang ingat kan nama dia? Faizal hehehehe, nama manusia is letak, yang sebetulnya nama Melayu is letak kat dia daripada famili is letak nama Jack, tapi is tak suka sebab itu nama kristian. Faizal adalah kucing Melayu so nama Melayu akan diletakkan padanya.

Tadi masa is balik rumah pagi-pagi buta tadi, dari luar rumah sampai dia masuk kedalam rumah asyik mengiau aja, mengiau sekat-sekat, eh sakit ke Faizal nie ha? is angkat Faizal dan letakkan kat dia kat luar rumah balik, mengeliat dia tak mau keluar ke luar rumah, ahh mengada-ngada la hang nie Faizal.

Faizal mengiau minta dibelai manja


Bila dah is mandi apa yellow semua, is saja pegi depan rumah buka pintu depan, Faizal juga yang datang meluru kat arah is, errmm lapaq ka cek? Tapi dalam congkak makanan masih belambak lagi makanan kucing, xluak pun, Faizal terus menerpa masuk dalam rumah is sebaik pintu terbuka dengan pantasnya, lepastu terus dia buat senaman pinggan sambil cakar-cakar tikar buluh kat atas lantai rumah is.

Faizal mengiau minta dibelai manja


Di adok mengiau-giau sekat2 sambil ikut is, pegi dapur ikut, pegi bilik air tengok cermi ikut, pegi angkat tuang air panas ikut, opppss nasib baik tak terjirus air panas tu tadi kat atas badan dier, pasal Faizal langgar kaki is masa is nak langkah jalan. Dok lepak dalam bilik is, sambil2 is hirup kopi panas Mahkota Dewa tu (adik is yg bongsu panggil Kopi Dewata Raya), Faizal nie memekak lagi, isk isk isk, buka pintu bilik, dia keluar naik tingkat atas rumah is, kacau pulak abang is tengah online. Laa apa la si Faizal nie nak kan?

Faizal mengiau minta dibelai manja


Lepas tu is panggil lah dia turun balik, cermat je dia langkat turun anak tangga satu persatu, hahahaha kelakar pulak tengok dia jalan macam tu, sebab dia dah besar tapi badan Faizal nie katek(pendek), pastu is invite dia lepak dalam bilik is balik, is ambik usap2 dia, ooooo nak di belai rupanya, is garu-garu bawah dagu dia sampai pejam mata dia isk isk isk. Tadak sapa dia nak bermanja melainkan is atau adik is je ada di rumah nak harap abang is kirim salam la. Pastu dia lepak atas soa dalam bilik is so terus lah jadi cover untuk entri post nie hahahahaha.

Faizal mengiau minta dibelai manja

Sarapan itu adalah penting untuk kesihatan ok?


Dengan Nama Allah S.W.T, Yang Maha Pemurah, Lagi Maha Pengasihani, Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is, kawan2, member2, sahabat2 semua. Apa Khabar hari inie korang? Dah sarapan belum?

Ok sarapan nie is dah berbuih nak cerita kat korang, mesti mau makan sarapan ok? Untuk kesihatan, kalau tak pun untuk kesihatan, untuk tenaga korang nak bekerja, atau pun sekadarnya berbelanja ke jalan Allah Taala, itu pun kalau korang breakfast kat kedai2, gerai2, warung2 Islam lah, kalau kat kedai mamak skang nie bukan kedai Islam pun. Dah terbongkar segala rahsia kedai2 mamak terkemuka dan terkenal kebanyakkannya adalah pemilik tergolong daripada bukan umat Islam, so tak berkat perbelanjaan korang tu, mesti mau dok ingat k?

Sarapan itu adalah penting untuk kesihatan ok?

Sarapan itu adalah penting untuk kesihatan ok?


Ahak mengajar pulak iskandarX nie kan? Bukan is nak mengajar sekadar kongsi apa yang is tau sahaja apa yang is pelajari kita sama2 bermunawarah kat sini, kalau is tegur korang tengok balik, kalau is silap sila tegur is balik haa macam tu. Baru boleh berjiran di hari akhirat kelak nanti. Tak der la jadi stranger bila jumpa kat atas titi siratalmustaqin nanti kan? Penat dok rileks dulu, kat tengah2, Nabi Muhammad Rasullullah S.A.W tunggu kita nak beri kita air telaga Al-Khauthar so jangan bimbang perjalanan kita selama 3 ribu tahun tu.

Ok is rasa baik korang pegi ambik sarapan dulu ok? Kasi ada tenaga, boleh beribadat dan kerja dengan redha, tenang dan lebih professional, insyaallah.

Selasa, 18 Disember 2012

Sarapan dengan tongkat ali jaga


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca dan pengunjung blog Santai iskandarX pada pagi ini. Yeaahh semalam is sakit la pulak, so tiada idea, eh idea tu ada cuma nak mengarang, tenaga dan kekuatan untuk berblogging tu is kurang, cuma semanggat aja yang tinggal, semanggat yang hilang heheheheheh.

Rasanya macam lepas minum minuman diet ASBAB je la semalam tu, asyik tercirit je, tapi kalau ASBAB, perut mesti memulas ini tidak, cair je yang keluar maksudnya is terkena denggi la tu, (pengalaman is la). Kalau ikutkan hati nak je is minum bergelen2 air kelapa muda tu, lagi cepat baik tapi takut pulak is terkena sejuk, yup air kepala minum bebanyak boleh mengeletar kesejukkan tau, jangan main minum aja.

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-dengan-tongkat-ali-jaga-iskandarx.blogspot.com


Air kelapa yang tua kalau minum boleh dapat cacing beranak pinak dalam perut korang pulak, tapi air kelapa tua nie kekadang best, masam sikit lagi pulak ada tumboi nyok (sejenis hasilan daripada air kelapa yang tua menjadi sepeti selaput dan jadi mengeras sikit tapi bila makan dia lembut), makan rasa macam jambu batu je isi dia rasa masam2 sikit hehehehe.

Masa kecik2 dulu boleh la makan semua tu, dah besar2 nie susah sikit sebab tukang belah nyok (kelapa) nie dah pun kerja kilang dan beranak pinak dah so susah nak jumpa dia, kalau tidak dulu kat tepi Balai Raya Kampung is nie je. Asal petang dengar bunyi pang pang pang, ahaaa Abang Man tengah belah nyok weeeyyyy jom serbu dia, untung leh minum air kelapa sekali. Best jadi bebudak dulu nie is rindu zaman bebudak is dulu.

Isnin, 17 Disember 2012

Aarrkk Cirit-birit menyerang is pagi2 buta lagi


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua kawan-kawan, sahabat2, dan teman2 semua. Hari nie is tak brapa in mood nak updatekan blog but sebagai salah seorang yang memegang status blogger, perlu gak is rasanya untuk blogging walaupun hanya satu je entri yang mampu is karangkan sekarang nie.

Perrghh dari sejak pukul 5 petang semalam is dah di serang sakit perut yang tak diketahui punca nya. Rasa macam masuk angin je perut nie, duduk tak kena, bangun tak kena, sakit macam is tertelan cili boh yang tamat tempoh (moga-moga belum tamat tempoh :P) je. Suam, Berangin, panas, sakit memulas, berkocak air dalam, dan macam-macam is dapat rasakan, maybe semua kesakitan tu tengah bertempur dengan antibodi is yang sememangnya terhebat, tapi kan antibodi cuma satu pihak nak lawan dengan 5 rasa sakit memang tak terlawan laaa.



Al-kisahnya pagi nie, dalam pukul 7 pagi sampai la pukul 2 petang is asyik ulang alik ke BANK, untuk depositkan. Adus, lembik bro is rasa, macam kena tibai curi je, mana aci macam nie. Skang nie cirit-birit dah stop sikit setelah is telan air masak + air paip bergelen-gelen banyaknya, harap leh hentikan serangan ini. is bukan apa is takut kena denggi je, is kebelakangan nie kurang minum air, iyerlah kan musim hujan, tak nak lah is asyik terkencing je, mana lah nak pi tau nyamuk yang gigit is tu adalah nyamuk aedes? Hmmm pengalaman banyak mengajar kita.

is pernah kena Denggi, pastu abang is bawa ke hospital, hospital sampai nak tahan is, sebab kerengkong is ada macam keluar darah tapi is tak nak kena tahan, bila doktor tanya batuk keluar darah tak? is cakap tak keluar pun, heheheh malas nak duduk hospital, makan tak sedap hahahahahhahaha, so balik abang is suruh minum air masak bebanyak, itu pasal is tela air bergelen-gelen tu. Kalau korang rasa macam pening lain macam je, pastu asyik muntah-muntah dan cirit-birit, cepat-cepat la minum air masak banyak2 ok? Insyaallah semua akan selamat.

Ahad, 16 Disember 2012

Din balik Menagkap Ikan Haruan Besar-besar


Hmmm is makin lama makin sayang kat Din nie, opppss bukan gay laa sayang sebab hari2 pi tangkap ikan dan tunjuk kat is. Ada gak bahan nak update untuk blog is nie. Kali nie ikan Haruan besaq-besaq punya dia bawak mai kedai is. Baru tangkap kat bendang (petak sawah padi).

Sekilo menurut Din boleh cekau sampai RM30 ++, tapi tadi is rasa lebih sekilo laa total semua ikan-ikan tu, rasa dalam 2 lebih kowt. is tak sure sebab is timbang pakai jari je hehehehe. ok korang leh tengok gambar dan video is snap tadi ok?

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-Menagkap-Ikan-Haruan-Besar-besar-iskandarx.blogspot.com

video

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9


Ahaaa lewat gila is makan tengahari hari nie. Biasalah hari nie hujan di tengahari so nak keluar2 pegi beli makanan pun terbantut walaupun is dah rasa lapar sejak pukul 12 tadi. Kat tempat korang tengah hujan tak sekarang nie? Tempat is tengah mereneh hujan, meleleh je is rasa mesti satlgi hujan lebat nie.

Tengah tenagh hujan nie pekena nasi tomato, belian di Town Simpang 4, Balik Pulau, perrghh kat Town Simpang 4 nie macam2 makanan dok ada, yang penjualnya Melayu yang dijamin Halal. is ingat nak makan ayam panggang ke hapa, tapi kena sabar sikit kowt, malam karang is boleh lah beli ayam panggang tu kat Pasar Malam karang. Yeeeaahh kat Town Simpang 4 nie ada Pasar Malam kat tengah2 Simpang nie.

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9


Itu yang best, makanan macam ada, Halal, tak gaduh pun nak pegi makan paspuuutt tu (fastfood). So is tiada masalah isu boikot pasal is memang xberapa suka beli passpuut tu, korang pun janagn la makan passpuut tu kerap2, karang your life will kaput earlier karang, fasfood mean, faster your going to grave, ok?

Hikmat Mencantas Pokok Tebu Tak Terbastas


Hmmm masa balik tadi tu, nak masuk rumah je ada pokok tebu yang batang dia menjalar sampai ke titi depan rumah is. isk isk isk, is tengok memang kurang sihat betul, kuang hajau betul tebu nie, ada ka patut dia menjalar sampai ke titi rumah is? Siap hang.

is apa lagi masuk dan dapatkan pisau keramat bentuk ala ala machete dalam cerita machete lakonan Danny Torejo tu, tapi kecik je pisau nie, dah berkarat pun, memang bisa kalau kena nie, rasanya hospital pun belum ada vaksin untuk anti karat dia hahahahahahaha, lalu is pun menggunakan Hikmat Mencantas Pokok Tebu Tak Terbatas, Gaya ke-3, Potong Tebu tunggal sampai putus.

Hmmm nasib baik is dah tak berapa minat nak makan tebu akalu dulu masa bebudak dulu, pantang nampak pokok tebu dalam kampung is nie, mesti sebat punya tebu walaupun orang punya, hantu tebu betul masa bebudak dulu is nie. Cara makan memang senang, potong tebu tu satu batang, pastu kerat-kerat dia panjang 4 inci, lepas tu lapah kulit tebu tu pastu gigit je, perrrghhh meleleh air liur beb is cakap kat korang, memang sedap, lazat, berlemak, manis semua punya cukup. Tapi awak kencing manis jangan dok pi gatai pi makan naaahh?






Tebu nie lah is dulu buat duit gak, potong tebu pastu jual kat brother yang jual air tebu kat Town Simpang 4 niee. Boleh la dapat RM5 untuk 30 batang tebu panjang 3 meter tu, nak angkat memang berat, penat tapi dapat duit, ilang penat mai ceria pulak, biasa la budak-budak dapat duit memang macam tu. Last2 duit tu pi alik kat brother tu sebab beli air tebu dia gak hahahahahahaha.


Faizal macam dah gatal sikit hari nie


Tadi is balik rumah untuk menukar pakaian, dari pintu masa is nak buka pintu rumah, sampai is jalan menuju ke dalam bilik, si Faizal nie ayik mengiau lain macam je bunyinya. Dia mengiau bunyi seperti nak bagi tahu is dia rasa sunyi, dan juga bertanya kenapa is tak balik malam tadi? Tadak orang nak main dengan dia semalam, adik2 dia semua tak larat sebab semalam hujan lebat.

Faizal nie pun satu, bila hujan dah diri tu kucinng pegi la tidur macam kucing-kucing yang lain, tapi Faizal nie lain pulak ceritanya, bila lagi hujan, lagi aktif jadinya. Seronok yang bukan-bukan, maybe sebab cuaca nyaman sikit kowt, maklumlah is tak mampu lagi buat rumah dorang ada penghawa dingin lagi ahak. Faizal nie best bela dia, dia suka tangkap serangga, tikus dan cicak, kekadang ular pun dia tangkap. Bukan senang nak cari kucing jantan yang rajin macam Faizal nie.





Kalau ada pun kekadang je tangkap itu pun kalau kacau kucing jantan tu tidur. Faizal tak macam tu, dia tengok je ada binatang selain kucing siap la kena kejar, lepas tu akan jadi mainan lah binatang tu dengan Faizal dan adik beradiknya. Sayang Faizal, you are such a good Cat. Maybe dia mengiau bunyi sayu tu sebab dia nak kawin kowt atau nak bagi tau kat is dia dah ada awek sebab kekadang petang dia ilang sekejap, bila is balik baru dia balik nie, kan?


Selamat pagi kepada semua jom sarapan dulu


Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani, Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is yang tak seberapa nie. Blog syok sendiri je pun is lepak2 boring2 komen2 is santai kat sini looo.

Pagi nie korang apa khabar? Sihat ke tidak? Dan yang penting? Dah sarapan belum? Biasala kita kan ala ala YB dan YAB gitu, sarapan memang la lewat sikit, hehehehe mana tak nya 3-4 pagi belum sampai g kat rumah untuk tidur, masih la bertungku lumus kat luar, mencari rezeki yang halal untuk anak dan bini, kalau si isteri yang keluar cari makan, maka mencari rezeki yang halal untuk anak dan laki.(memang nak kena penampaq la laki tu)

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Selamat-pagi-kepada-semua-jom-sarapan-dulu-iskandarx.blogspot.com


Pagi nie agak membosankan, tiada aktiviti dari segi legal mahupun illegal is kesan di seluruh kawasan Flat Ijau nie, kat internet pun belum ada trend2 baru keluar, ada pun bab2 stock2 je is tak minat huuuhuuuuu(belum cukup modal nak beli share dalam Microsoft g), is usha Nuffnang pun tiada benda yang menarik, nampak gayanya nak kena blogwalking nie.

Kekadang blogwalking ke blog2 sahabat2 pagi2 nie memang best gak la sebab dorang yang mana bersemangat waja dan jitu, karang entri pepagi nie memang best, idea bernas, di Rahmati Allah Taala, kalau tulis bab yang ke jalanNYA lah kalau kearah Azazil is tak tahu la pulak kan kan kan? Pehal pun jom kita sarapan dulu lah yerkkk? Salam Santai daripada iskandarX "ACE".


Sabtu, 15 Disember 2012

Din balik memancing Belut


Korang ingat kan kawan is nama dia Din tu? Yang semalam is cerita dia bawa anak dia tu, Adam? Bagi yang tak tahu Din nie boleh rujuk kat sini dan sini.

Din nie memang rajin mencari rezeki, is respect dia walau pun muda tapi tak berat tulang untuk mencari rezeki. Kekadang dapat ikan talapia, Ikan Haruan, Ikan Keli, semua yang ikan mahal2 dia jual yang murah dia akan bawa balik untuk dimakan dengan famili dia. Serokok ada kawan macam Din nie dan ianya membuatkan is sedar tentang karma kehidupan kita seharian.

Kekadang kita terlupa dan alpa setiap hari kita asyik coros dan membazir, sedangkan ada lagi manusia yang menghadapi kesukaran hidup yang lebih daripada kita mampu bayangkan tetapi tetap juga terlebih mampu untuk hidup dengan berbahagia berbanding dengan kita. is suka bandingkan hidup is dengan kawan2 sebab kawan2 is kabanyakkannya bukan orang senang dan is suka berkawan dengan dorang sebab dorang pandai untuk mengendalikan kehidupan dorang walau susah sebagaimana sekalipun. iskandarX Salute!!!

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-balik-memancing-Belut-iskandarx.blogspot.com

Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9


Asssalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera. Tadi korang dah makan tengahari ke belum atau orang putih cakap, are you done take your lunch yet? is selalu makan tengahari lewat, sarapan lewat, dinner lewat semua lewat pasal asyik sangt blogging sampai lupa nak makan, huuhuuu. Korang jangan buat macam is ok?

Time makan, take the break ok? Blogging, blogging jugak karang sakit tak pasal Hospital kaya lak. Memang ramai yang ada medic card skang nie dan bercambah-cambah agent medical card di luar sana, tapi pikir gak cara untuk berjimat cermat ok? Hari nie is lunch dengan Nasi Ayam Hot Mama, KZaman Enterprise punya product, memang best, melekat is makan fuuuh. Nak g makan kat rumah adik is mak is cakap hahahahah apasal lambat? Kan dah habis,, uuwaaaaaaaaa......


Makanan Tengahari Pilihan iskandarX 9

Sarapan pagi nie dengan roti bakar Haji Kassim


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog is pada pagi nie. Agak lewat kalau is nak segmenkan Sarapan Bersama iskandarX sekarang nie tapi apa leh buat baru sekarang is sempat nak post entri nie.

Pagi nie macam biasa langit cerah kat sini, is rasa badan is pun segar masa bangun tidur tadi, tiada tanda-tanda demam atau migrain, makna kata is sihat je cuma sedikit flu sebab sejuk is tidur pasang kipas tadi malam. Alhamdulillah is harap pada hari ini adalah permulaan untuk hari yang terbaik dalam seharian is.

Korang dah sarapan belum? Nak sarapan dengan is leh komen kat bawah nanti is datang tempat korang kita sarapan bersama leh is interviewkan korang dan muatkan dalam blog is nie nanti, apa kata?

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com
is punya bar tender, hanya Haji Kassim sahaja yang tahu apa yang is nak minum

Santai-iskandarX-Sarapan-Bersama-iskandarX-Sarapan-pagi-nie-dengan-roti-bakar-Haji-Kassim-iskandarx.blogspot.com

Jumaat, 14 Disember 2012

Din bawa anak dia ke kedai is


Tengah dok layan hati dan perasaan, tetiba Din, kawan is yang ada is mention nama dia hari tu yang rajin tu, bawa masuk anak dia dalam kedai is. Ahak so apa lagi, jadi model blog is la huhuuuu.

Skang nie member2, kawan2 dan sahabat2 is semua dah berumah tangga, dah ada anak dan bini, is je sorang masih solo lagi, apa nak jadi tak tahu lah. Tapi modal untuk kenduri kahwin is, is dah laburkan menjadi business is skang nie, so nak kahwin pun is rasa tunggu dulu aa memandangkan calon pun xder, awek pun mencurangkan dirinya, so is nak boleh buat apa? Pilihan masing2 lah kan?

Oh ya, lupa pulak nak perkenalkan, anak si Din nie nama dia Adam, nama penuh is tak tahu Din cakap panggil dia Adam je.


Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-bawa-anak-dia-ke-kedai-is-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-bawa-anak-dia-ke-kedai-is-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-bawa-anak-dia-ke-kedai-is-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-bawa-anak-dia-ke-kedai-is-iskandarx.blogspot.com

Santai-iskandarX-Flat-Ijau-Din-bawa-anak-dia-ke-kedai-is-iskandarx.blogspot.com

Sepetang merapu dengan iskandarX


Assalammualaikum w.b.t, dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog Santai iskandarX. Lately is bz posting entri kat blog iskandarX Society iaitu blog utama is dan juga blog is cari makanan tambahan untuk menampung apa yang tak tertampung.

Petang nie memang membosankan, tambahan pulak hari nie hari peristiwa untuk is, hari is bersedih, (is xleh nak cerita malu kat orang je pasal cerita soal hati nie). Dah la bosan member2 pulak boleh menghilang lak semasa is tengah emosi nie isk isk isk, nak buat macam mana, is nie xsekacak member2 is yang lahir zahirnya segak dan bergaya. Nasib la is redha dengan ketentuan dan penciptaan rupa is nie.

Nak cerita bebanyak tak guna buat korang meluat je nak baca blog is nie nanti, pepehal pun jom kita pi minum dulu!!!!!!!

Santai-iskandarX-Minum-Petang-Bersama-iskandarX-Sepetang-merapu-dengan-iskandarX-iskandarx.blogspot.com

Hari ini is makan tengahari dengan Rendang dan ikan goreng


Hmmm dah makan tengahari ke belum korang semua? is baru je lepas makan tengahari tadi kat rumah adik is. Biasalah orang bujang teruna macam is nie belum ada lagi isteri, so xboleh la is nak balik rumah sendiri untuk makan masakan isteri huuuhuuuu.

Menu hari nie Rendang Ayam, dan Ikan Goreng, ikan tu ikn isi nama ikan is kurang pasti yang pastinya isi dia besar2 laa macam Luffy dok makan tu. Lepas tu pulak lapik dengan air Mahkota Dewa pulak, kopi keramat yang sememangnya berhantu. Lepas makan dan minum is bergegas nak ke kedai pulak, singgah kat Haji Kassim untuk beli air bungkus habuan nak basah2kan tekak nanti, cari Radik pulak dah boleh habis, so is suruh dia buatkan Tongkat Ali Jaga pulak.

Wau rasa dia lebih kurang je dengan Radix nie errrmmm best, so is pun ke kedai dan skag nie tengah taip untuk entri Makanan Tengahari Pilihan iskandarX.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...