Jumaat, 31 Ogos 2012

is malas update banyak-banyak hari ini kenapa?


santai, Nuffnang, Advertlets, Google AdSense, Bidvertiser, blogging, santai iskandarX


Bukan is malas saja-saja je nak update blog hari nie, tapi memandangkan hari ini:

  1. Hari ini Malaysia Merdeka 55 tahun Janji ditepati
  2. Advertlets tak keluar iklan
  3. Nuffnang tak bayar untuk CTR
  4. Hari ini Sembahyang Jumaat, jadi is kena slow down sikit
  5. Idea talak mali-mali lagi
Kalau is nak update pasal tips, is suka buat entri tips tapi by request lah, sebab is taknak dikatakan:
  1. is berlagak
  2. is buat pandai
  3. is sombbong
  4. is buat tau
  5. is menyibuk
  6. is spam
  7. is copy-paste (nie yang pantang nie entri tips semua based kan experiences dan knowleg is sendiri ok?)
  8. is tak hensem (memang pun tapi macho la gegegegege)
  9. is tak kelakar
  10. is boring laaaaaa
  11. is is is isk isk isk
  12. is gila
Hmmmm reason tu semua boleh dipakai guna tak korang rasa?

Post Tag: Nuffnang Advertlets Google AdSense Bidvertiser Santai blogging

Malaysia Merdeka 55 Tahun Janji Di tepati?



santai, Nuffnang, Advertlets, Google AdSense, Bidvertiser, merdeka, malaysia


31 Ogos akan sentiasa menjadi hari istimewa seperti 16 september dan sudah tiba masanya untuk kita semua untuk meraikan.



HARI adalah Hari Kebangsaan kita, walaupun untuk Sarawak walaupun ia sebenarnya mendapat kemerdekaan daripada British pada 22 Julai, 1963.

Tetapi entah bagaimana memanggil Ogos 31 hanya Hari Kebangsaan kita mendustakan kepentingan tarikh tersebut kerana ia adalah, bagi semua maksud dan tujuan, Hari Kemerdekaan kita.

Walaupun semenanjung atau Malaya mendapat kemerdekaan daripada British pada hari itu pada tahun 1957, Sabah juga mendapat kemerdekaan pada tarikh yang sama tetapi enam tahun kemudian.


Bangga menjadi rakyat Malaysia: Mari kita berdiri bersama-sama dan meraikan ulang tahun ke-55 kemerdekaan negara kita.
Walau bagaimanapun, sebagai sebuah negara merdeka, kita akan menyambut ulang tahun ke-55 kami hari ini dan pada 16 Sept, kita akan menyambut ulang tahun ke-49 kami pembentukan Malaysia apabila Sabah dan Sarawak menyertai persekutuan.

Ini bermakna kita mempunyai 15 hari untuk meraikan pembentukan Malaysia.

Ia tidak boleh menafikan bahawa menjelang tahun ini Hari Merdeka kelihatan agak disenyapkan dan bukan sebagai besar sebagai kali sebelumnya. Ia mungkin kerana ia datang begitu sahaja selepas Hari Raya Aidil Fitri dengan kebanyakan kita masih pulih dari cuti panjang.

"Ia adalah sambutan keletihan," kata rakan sekerja ketika ditanya tentang Merdeka agak tenang.

Walau bagaimanapun, saya mengesyaki, dan ramai daripada anda akan bersetuju, bahawa ulang tahun ini adalah deafeningly senyap kerana kita telah menjadi begitu dibahagikan dan segala-galanya telah menjadi begitu dipolitikkan bahawa kita tidak mempunyai apa-apa untuk meraikan.

Atau lebih teruk lagi, ramai di antara kita telah menjadi takut untuk meraikan.

Adakah kita menjadi takut untuk menunjukkan semangat patriotisme kita kerana kita takut dikritik? Pernahkah kita menjadi takut untuk menunjukkan kebanggaan dan kegembiraan kita sebagai rakyat Malaysia kerana kita sentiasa diberitahu bahawa tiada apa-apa untuk meraikan?

Atau ia mungkin bahawa kita telah menjadi begitu kecewa tentang menjadi rakyat Malaysia?

Saya percaya bahawa negara kini berada di persimpangan yang serius dan ini adalah satu keadaan yang kita tidak pernah sebelum ini, tidak walaupun dalam hari-hari yang gelap Darurat atau Mei 13.

Pada tahun 1969, kita telah 12 tahun sebagai sebuah negara merdeka dan kurang daripada enam sebagai sebuah negara.

Sejarah akan menunjukkan bahawa negara datang sendiri selepas hari-hari yang gelap kerana kebanyakan orang mahu pulih daripada kebencian dan kesangsian yang disemai oleh pertempuran selepas pilihan raya umum.

Ramai orang ingin menarik persamaan antara apa yang berlaku pada tahun 1969 kepada apa yang berlaku pada tahun 2008 dan dalam kedua-dua kali parti pemerintah tidak sangat buruk untuk perasaan membosankan berbanding Hari Kebangsaan.

Terdapat juga mereka yang cuba untuk menggunakan apa yang berlaku dalam peristiwa 13 Mei untuk menimbulkan rasa takut di kalangan orang ramai dengan kedatangan GE 13.

Tetapi ini tidak boleh jauh dari kebenaran kerana kita adalah tempat sebagai lapar kerana bapa dan datuk kita berada dalam tahun 1969 dalam mahu menjadi rakyat Malaysia.

Ya, sesetengah meninggalkan negara ini untuk Australia dan England, memetik diskriminasi, tetapi banyak lagi yang tinggal kembali untuk berjuang untuk tempat mereka di bawah matahari Malaysia dan apabila masa ledakan negara datang dalam tahun 1980-an dan 1990-an, kebanyakan mereka meraih ganjaran sebagai rakyat Malaysia.

Ramai jutawan hari ini, dan juga beberapa jutawan, berhutang nasib mereka ke semasa ledakan itu.

Ya, beberapa orang-orang ini tidak layak wang yang mereka ada, tetapi tiada siapa yang boleh menafikan bahawa kita semua bekerja keras dalam kedua-dua dekad.

Kami bukan sahaja sebuah negara yang muda (55 hanya anak kecil sejauh negara pergi) tetapi juga satu yang agak kecil. Semua ia mengambil masa bagi kita untuk berjaya adalah lebih sedikit daripada separuh daripada kita bekerja keras. Dalam nada yang sama, ia akan mengambil masa untuk kita gagal adalah lebih sedikit daripada separuh kita untuk menjadi slackers.

Tetapi malangnya, kini pada tahun 2012, kita telah menjadi negara daripada moaners dan groaners. Sebaliknya menjadi proaktif, kami menikmati mengambil ke Internet untuk merungut dan mengadu tentang segala-galanya - daripada ibu, bapa, adik-beradik, bos dan rakan-rakan untuk seluruh negara kita.

Sudah tentu, kita kini boleh mengadu sangat kuat kerana kita mempunyai alat untuk berbuat demikian tetapi itu tidak bermakna bahawa kita tidak mahu bekerja keras untuk membuat kerja negara kita.

Kita tidak harus membenarkan semua mengadu untuk mengalihkan perhatian kita dari hakikat bahawa kita masih perlu bekerja keras untuk membuat kemajuan Malaysia.

Dan kita juga harus tidak akan diselubungi oleh aduan kami sehingga kita tidak meraikan SEMUA pencapaian kami. Hak untuk mengadu tidak bermakna tidak ada sebab untuk meraikan.

Kita perlu meraikan bahawa kita masih rakyat Malaysia.

Kita perlu meraikan yang kita suka makanan antara satu sama lain.

Kita patut meraikan bahawa kita telah dilakukan dengan baik dalam 55 tahun yang lalu.

Kita patut meraikan bahawa kita boleh melakukan yang lebih baik dalam tempoh 55 tahun akan datang.

Kita perlu meraikan bahawa kita mempunyai hak dalam pilihan raya umum akan datang untuk memilih siapa yang kita mahu untuk mewakili kita.

Kita patut meraikan kerana kita boleh.


Post Tag: Nuffnang Advertlets Google AdSense Bidvertiser Santai merdeka malaysia

Iklan gila memang tak boring punya diingati ramai


Cuba tengok iklan2 nie, memang best dan ideanya adalah kejam tahap gaban serta meang sesapa yang tengok iklan nie akan ingat dan akan ceritakan kepada anak dan cucu dorang punya.


























Post Tag: Nuffnang Advertlets Google AdSense Bidvertiser Santai blogging

Rezeki ada dimana-mana Tinggal kita nak mengutipnya


santai, Nuffnang, Advertlets, Google AdSense, Bidvertiser,


Assalamualaikum, seperti yang tajuk is kata, rezeki Allah S.W.T ada dimana2 sahaja diatas muka bumi ini, ada yang halal ada yang haram diusahakan. Maka, oleh yang demikian kita haruslah berusaha dan jangan mudah mengalah serta berputus asa. Allah S.W.T murka kepada sesiapa yang berputus asa.

Demikian juga dalam berblogging nie. Janga berputus asa bila update blog. Eh apasal aku belum dapat income dari blog aku nie? jangan korang tanya soalan2 bodoh macam tu pada diri korang. Apa yang korang patut tanya ialah macam mana nak tambahkan lagi rezeki yang ada nie? Jangan berharap apa yang akan datang, cuma berisaha dan teruskan berusaha.

Blog bukanlah dalam kategori pasive income tetapi boleh memberikan korang positive income kalau korang berusaha dengan gigih, tawakal serta istiqomah. Kalau blog tak der traffic gunakan ping aggregator yang ada dan is rekomenkan pada korang busuk.org sebab busuk.org banyak memberikan traffik kepada blog is sehingga 100 - 2k unique visitor setiap hari.

Jangan korang asyik bertanya-tanya kepada orang yang sudah suksek dalam bidang blogging, itu semua hanya memberikan tekanan kepada korang, apa yang harus korang lakukan ialah update blog korang seperti biasa dan ping ke busuk.org setiap hari. Blog pperibadi 10-30 post entri, blog copy-paste 100-500 post entri sehari, blog entertainment 30 post entri setiap hari. Blog politik adalah niche RARE sebab semua enis golongan pembaca akan baca tetapi tidak digalakkan sebab perkauman serta pergaduhan boleh tercetus apabila kita punya artikel memberatkan kepada sesuatu pihak sahaja.

Jadilah blogger kepada blog yang blogging tentang kehidupan, pelancongan, makanan, kesihatan serta kecantikan atau fasyen, sebab banyak advertiser network (PPC) suka blog yang berniche kan keyword ini. Serperti Nuffnang dia suka niche entertainment (hiburan) serta fashion (fesyen) sebab advertiser yang bid kat iklan dorang semua datang dari ketegori tu.  Tak percaya try tengok. Tak perlu mengharap buffered earning just blog seperti biasa, dan tak perlu force user, audience atau pembaca blog korang untuk klik secara langsung atau tidak langsung pada iklan korang. Blogging secara suci lebih afdal betul tak?


Post Tag: Nuffnang Advertlets Google AdSense Bidvertiser Santai blogging

Bagaimana nak join Google Adsense dan cara diapprovekan cepat?


Errkkk, alamak berkarat gak kepala is nak jawabnya, hehehehe mana taknya is bukan belajar pun cara nak daftar tapi is explore sendiri Google Adsense nie dan juga is beli ebook2 pasal Google Adsense serta menelaah buku2 free yang online dan juga offline.

Offline? Yee Google Adsense ada dibukukan ilmunya tentang nak dapat duit dari Google Adsense. Ada dijual di toko-toko buku tempatan seluruh Malaysia, tapi nak beli bukan murah harganya, lagipun dorang tulis "orang puteh" daaa, mana nak paham kan? Kalau paham bagus, macam is gak gegegegegge.

Ok cara senang sekali tentang nak join Google Adsense, tak susah sangat kalau korang punya blog platform Blogger.com, oleh kerana Blogger dan Adsense dah pun merge services dorang berdua togather forever, so yang korang perlu buat adalah registerkan blog korang ke Adsense.

Cara2nya? Begini je,


Korang pegi ke dashboard blog korang sendiri.

Pilih Earning Tab yang ada kat situ dan klik kan dia.

Klik Get Started.

Klik Create Account

Isikan semua tempat kosong dan klik semua agreement yang kat bawah tu. Pastikan nama tak salah eja pasal tak boleh tukar dah lepas nie aklau tidak kena submit bil elektrik rumah korang yang tertera nama korang(kalau dok rumah makayah susah ler nama bukan kita punya atau rumah sewa).

Lepas isi klik submit information tu.

Ok lepas dah submit korang kena tunggu approval dari Google Adsense viewer Team buat kerja, sebelum  tu....jeng jeng jeng ini lah rahsianya, korang postkan artikel berbahasa english bebanyak dan sahaja kat blog korang dalam tempoh seminggu. Minimum untuk diapprove cepat artikel berbahasa english nie koman2 kena ada 10 - 100 entri. Baru best dan senang di approve, pastikan tiada popup atau iklan lain run sekali untuk bagi loading page laju supaya Viewer Team tak bersunggut (betul ke is eja nie?), kira jangan bagi dorang komplain blog korang lambat loading. Is pernah kena email maki dia kata blog is lembab tahap siput. Cinabeng punya Google.

Ok korang keep posting artikel english, tapi ubah sikit tajuk dan ayat perenggan pertama tu korang ubah dan olah sikit bagi unique. Hehehehe nak bagi unique content memang kepakaran is sebab is rajin merapu.

Dalam tempoh seminggu, tapi 2-3 hari je dorang akan review blog korang yang korang apply tu, ada tak artikel? bahasa apa? berapa post yang ada? kekerapan korang update? berapa jumlah huruf pun dorang rajin gila nak pi kira, heehehehee (is tambah je ok).

Selesai semua tu korang bila dah diapprove kan korang akan dinoticekan melalui email dan guna kat tab earnings blog korang sama ada berjaya atau tidak. Kalau tidak berjaya di akan nyatakan apa yang perlu korang buat jangan risau. Korang boleh terus komen kat blog post is nie kalau korang ada masalah apa2 atau post je kat shout is tu nanti is akan tolong, janagn risau seba Google Adsense adalah paling senang nak apply berbanding PPC yang lain.

Post Tag: Google Adsense Nuffnang Santai

Khamis, 30 Ogos 2012

Nuffnang Premiere Screening – The Cold Light of Day



Sepanyol adalah tempat yang indah untuk bercuti, terutama di atas kapal layar peribadi dengan keluarga anda. Laut cerah, langit biru, AHD. Hangat ... Apa yang mungkin boleh pergi salah? Dalam kes Will Shaw, segala-galanya boleh pergi salah. Bayangkan seram apabila anda menemui seluruh keluarga anda hilang, profesion CIA rahsia ayah anda, pembunuh profesional pada longgar untuk sesuatu yang berkaitan kepada anda. Dapatkan bersedia untuk semua tindakan ini dan banyak lagi di Premiere Saringan Nuffnang Cahaya Dingin Hari!



Terima kasih kepada Golden Screen Cinemas (GSC) Filem, anda Nuffnangers mendapatkan untuk menyertai Will Shaw kerana dia perlahan-lahan merombak misteri dan komplot yang telah dirahsiakan dari dia selama ini. Seluruh dunia beliau bertukar terbalik apabila keluarga diculik oleh ejen perisikan tdk berhati-hati untuk memulihkan beg bimbit misteri dan Akan tiba-tiba mendapati dirinya di jalankan. Masalah ialah, dia tidak tahu yang betul, yang salah, yang amanah dan yang tidak percaya.




Ringkasan:
Dengan tekanan menjalankan syarikat start-up di atas bahunya, Will Shaw (Henry Cavill) tidak tepat dalam mood bercuti, terutama apabila ia bermakna dia akan perlu untuk menghabiskan masa bersama bapanya Martin (Bruce Willis), dengan siapa dia sentiasa mempunyai hubungan yang sangat tegang. Walau bagaimanapun dia pek keluarga dan mereka menuju ke Sepanyol.

Semasa bercuti dengan keluarganya, Akan mendapati bahawa bapanya tidak tepat yang dia fikir adalah di dalam dan sebenarnya bekerja sebagai ejen CIA, ejen yang mendapat dirinya ke dalam masalah yang serius. Apabila seluruh keluarganya hilang diculik oleh orang yang sama rendang yang selepas bapanya Wasiat dibakar dalam konspirasi kerajaan besar yang meletakkan semua kehidupan mereka dalam bahaya.



Dengan pihak berkuasa merangka beliau untuk pembunuhan dan Kedutaan enggan untuk menawarkan sebarang bantuan, Akan pergi di jangka, dengan harapan untuk mencari keluarganya, menghindari menangkap dan mencari objek penculik selepas: beg bimbit yang penting, yang kandungannya tidak diketahui. Sekarang, mesti mencari beg bimbit itu dan menukar ia untuk keluarga beliau sebelum dia kehilangan mereka semua selama-lamanya.


Berbunyi penuh dengan aksi? Dengan pelakon seperti Bruce Willis yang dikatakan salah satu bintang tindakan yang terbaik dalam industri, dan Henry Cavill kemasyhuran Tudor dengan kelihatan licin baiknya, anda berada untuk masa yang jantung mengepam di pawagam! Turut hadir adalah Sigourney Weaver, pelakon veteran dalam kelas sendiri! Watch treler di sini untuk beberapa peeks menyelinap:



Dan terima kasih kepada orang hebat pada Screen Cinemas Filem (GSC) Golden, Nuffnang memberi 70 pasang menjemput untuk Nuffnang Premiere Saringan Cahaya Dingin Hari! Kini, anda mahu menjadi di mana semua tindakan, tidak? ;)


Butiran pemeriksaan:
Tarikh: 4 September 2012 (Selasa)
Masa: 21:00
Tempat: GSC, 1 Utama

Dan di sini adalah langkah-langkah yang paling mudah untuk memenangi jemputan:

Beritahu kami dalam komen ke bawah saat paling menakutkan anda berhampiran kematian dan bagaimana anda mengatasi ia! Peribadi, ketika saya yang paling menakutkan ialah apabila saya mendapati diri saya hilang dan terkandas di Korea bersendirian ketika saya berusia 10 tahun! Ten! = O Terima kebaikan ibu saya mendapati saya dan saya telah bersatu semula dengan keluarga sejurus selepas ... :)
Ingat untuk termasuk URL Blog anda di komen anda!
70 cerita yang membuat hati kita berhenti akan memenangi sepasang menjemput untuk Nuffnang Premiere Saringan Cahaya Dingin Hari.
Tarikh akhir untuk menyerahkan penyertaan anda adalah 12:00, 3 September (Isnin).


Bersedia untuk menonton beberapa adrenalin yang mengepam tindakan dengan senapang, tendangan terbang tinggi dan kenderaan terbalik, semua set dalam latar belakang yang indah bandar Madrid? Dapatkan menaip jauh untuk memenangi diri eksklusif menjemput untuk Nuffnang Premiere Saringan Cahaya Dingin Hari sekarang!

TERMA & SYARAT:
1. Peraduan ini terbuka kepada glitterati Nuffnangers sahaja.
2. URL blog anda mesti dimasukkan ke dalam komen anda.
3. Keputusan mengenai pemenang pemilihan hakim-hakim adalah MUKTAMAD.
4. Tiket Saringan TIDAK untuk dijual semula kepada pihak lain.
5. Pastikan untuk RSVP apabila anda telah menerima jemputan kami. Kegagalan untuk berbuat demikian akan mengakibatkan menjemput sedang dipindahkan kepada seterusnya sejajar.

Post Tag: Google Adsense Nuffnang Santai Premiere Screenings

Budak kurang ajaran bapak bangang




Tu dia dadih tajuk tu is, berbisa nie. Mau tak berbisa, is tengah jam otak mai kawan is bagitau kat rumah dia ada jirang yang perangai macam sialan.

Ceritanya macam nie, kawan is datang kedai is baru je 10 minit nie, dia tanya pendapat is, dia kata tengah dia dok rileks kat luar rumah atas bangku kat Taman Simpang Jaya, Balik Pulau, masa yang sama ada ibu kucing pun tengah rileks gak kat dalam longkang depan umah dia berjarak sikit hingga kat depan umah jirang dia gak.

Nak dijadikan cerita anak jiran sebelah umah dia nampak ibu kucing tu, terus dia ambik pasu bunga yang berat tu, terus dia hentak kepala ibu kucing tu. Perrrghh tersentap hati is bila dengar cerita nie. Is tanya ibu kucing tu mati ke tak? Kawan is cakap mau tak mati, pasu bunga tu besar kowt? Pecah kepala ibu kucing tu.

Menyirap darah is nie, kawan is kata dia yang ternampak kejadian tu, terus dia jerkah anak jirang dia tu, budak sialan tu terus lari, pegi kat bapak dia. Terus bapak dia keluar meluru dan seraya tanya, awat hang jerkah anak aku? Pakcik anak pakcik hentak kepala ibu kucing tu sampai mati pakcik. Hang nampak ka anak aku buat macam tu? Kawan is jawab, pakcik saya dok ada kat depan nie dari tadi, saya nampak anak pakcik angkat pasu ingatkan nak ubah pasu tapi rupanya pi hentak kepala ibu kucing ada ka patut? Bapak budak sial tu jawab, hang ada bukti ka?

Korang tengok manusia macam nie memang benih sial, sanggup bunuh binatang tak berdosa, si bapak pulak is memang confirm punya tarak belajar agama punya orang, tapi macam mana boleh kawin nie? Macam mana dia didik anak dia nie? Besok besr anak dia kepala dia pulak anak dia nanti hentak kasi pecah, memang baru best kan?

Abang ipar kawan is selalu beri makan pada ibu kucing tu, masa dia balik tadi dia letak makanan untuk ibu kucing, lepas tu dia tanya kawan is mana ibu kucing tu tak mai2 pun dia panggil? Tuu, dalam longkang tu dah mati kena hentak jawab kawan is.

Korang kalau iya pun kucing tu jahat setera mana pun dia hanya binatang yang tak berdosa serta makhluk Allah S.W.T yang lemah. Bukan untuk dibuli atau dibunuh makhluk2 macam nie cuba bayangkan budak tu dah besar esok2 nie apa yang dia akan buat? Pengalaman is budak macam nie semua berakhir dengan kerosakkan akhlak memandangkan ibu bapa dia sendiri bela anak dia buat salah. is minta maaf kalau bahasa is terkasar sikit dalam entri nie tapi is geram tahap gaban nie rasa nak bagi Hikmat Penendang Padu Maut Tak Terbatas ja kat dua2 ekoq sialan tak guna tu.


Post Tag: Google Adsense Nuffnang Santai pedas berapi bodoh sial

Aarrgghhhh Otak is tak boleh berfungsi dengan sempurna




Iskiskisksik apasal lah kepala hotak is tak leh nak pikir idea2 baru nie? Macam Jamn semacam jer? Kena Radar Jammer ker? Eh Brains Jammer ker?

Hmmm kalau disaat2 macam nie, is suka buka satu game, is nanti main sampai otak is rasa boleh berfikir semula dengan sempurna. Game tu nama dia Warcraft 3 Frozen Throne. Memang game lama tapi is ska main game tu sebab map Dota ada keluar yang versi baru sampai sekrang, satu2nya game dari Blizzard yang masih kekal Popular dari awal kemunculan sampai sekarang.

Ok is nak main game jap, nanti is ada idea balik, back to business.


Post Tag: Google Adsense Nuffnang Santai

Habis berterbangan Ditiup oleh Kipas Pink Tanpa Bilah



Mini USB Bladeless Fan - Pink


Aik kipas nie pelik sikit tapi best, kenapa pelik? Pasal dia tak pakai bilah. Habis macam mana leh panggil kipas kalau tak der bilah kipas? Ini kipas modern la. Tak percaya? Leh klik banner tu untuk keterangan lanjut atau sini je. Harga baru RM29 je, murah dan jimat tu.

Fungsi dan ciri2:

Kerja-kerja seperti pembersih vakum mini kini dibongkarkan (menghisap udara dari bawah dan menolak udara di atas), ini Fan USB tanpa bilah Mini begitu lancar, ia tidak mempunyai langsung gril janggal atau bilah kipas. Tiada lagi risiko terpotong jari lagi ok?!

Saiz: Kira-kira 15cm (Diameter) x 27.5cm (H)

Tukar: Laraskan antara Rendah dan Tinggi


Post Tag: Google Adsense  Nuffnang Santai White.my

Saya nak duit raya Cik Misya!!!


is join segmen untuk raya yang pertama oleh Cik Misya!!!!, Leh dapat duit raya tapi is bukan nak sangat duit is cuma nak merapatkan hubungan antara sesama bloggers Malaysia sahaja. Ok segmen nie berbunyi macam nie:



Assalamualaikum semua.. Masih mood Raya lagi kan? Haa ni Cik Misya nak habaq mai ni. Tadi test-test power tanya member-member blog kalau saya wat contest, setuju tak? Ramai yang setuju sebab pemenang bertuah akan dapat hadiah duit Raya daripada saya!!=) Sape taknak kan? Duit Raya yang saya nak bagi bukan biasa-biasa punya. Siap sampul Edisi Terhad wajah saya lagi!;) So sape-sape yang ada blog berminat nak join, syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut:

1) Mestilah jadi follower saya!=)

2)  Buat satu entri special bertajuk "Saya nak duit raya Cik Misya!!!" Then, story lah dengan kreatif tentang kisah ANDA & DUIT RAYA. Tak kisahlah pasal pape pun tapi ada kena-mengena dengan duit raya. Gi serbu uma jiran mintak duit raya ke, beli basikal dengan duit raya ke, duit raya terkoyak ke, or anything about duit raya.:)

3) Tanya 1 soalan cepumas untuk saya, nanti saya akan jawab. Tak kisah lah apa-apa pun tapi bukan soalan berbentuk aib atau provokasi atau bersifat terlalu peribadi. ;) Then, ucapan Hari Raya anda yang paling kreatif!

4) Copy gambar di bawah dan masukkan dalam entri anda. Kemudian link kan ke blog saya. Kalau tak boleh copy, print screen pun boleh. hehe

5) Tinggalkan link entri ke ruangan komen di bawah. Nanti saya akan datang mengunjungi blog anda untuk memilih 3 entri yang terbaik sebagai pemenang.

6) Tarikh tutup contest ini adalah pada 31 Ogos 2012 tepat jam 12.00 tengah malam. Pemenang akan dihubungi secepat mungkin untuk pemberian hadiah.



Mudah kan? Susah? huhu Siapa usaha, insyaAllah ada la rezeki untuk anda. ;) Ramai berebut nak sampul duit raya ni tapi saya tak dapat bagi semua sebab bilangannya sangat terhad. So, 3 orang bertuah yang paling kreatif, akan menerima duit raya bersampul istimewa ni..:) Selamat mencuba!

Ok bagi sesaper yang minat boleh klik banner diatas atau kat sini je.
========================================================================
Ok ini adalah cerita is dengan duit raya. is masa kecik-kecik dulu memang suka bila mak is cakap esok dah nak raya, hari ini kena puasa penuh ok? is kata ok mak. Is tak sabar-sabar tunggu esok hari nie, is mula buat plan untuk pegi beraya. Lepas satu satu nak kena pegi nie, kutip tol sebanyak yang mungkin, nak beli keta mainan hehehehe, nak harap mak belikan memang tak lah sebab mak is tak suka is main keta mainan mak is nak is belajar.

Ala apa sangat lah akal budak baru umur 6 tahun kan? Keta main memang menjadi idaman kalbu, HotWheel brother, keta yang ada design api kat tepi keta mainan tu ler. Zaman is dulu sapa ada keta tu kira top mafia la, harga dia leh koyak rabak poket is dibuatnya, satu set RM300 ++ something la. Is asyik plan dari tengahari sampai nak dekat berbuka puasa. Lepas berbuka is sambung plan is lagi, Mula-mula serang Taman Desa Genting, lepas tu pegi Taman Guru(Taman Sri Indah) lepas tu pegi kampung Pondok Upeh, pastu Kampung Paya kongsi, plan2 punya plan is tak sedar dah dekat pukul 4 pagi, is tengok jam hmmm awai lagi nooo.

Dok menguap dua tiga kali, macam dok kena ubat bius yang pakar bedah bagi tu pelan2 is terlena kat atas katil is. Tiba-tiba is terjaga is bergegas bangun dan menuju bilik air, nak mandi raya lerr pa lagi, kalut punya dok mandi is keluar dan pakai baju raya. Siap2 nak pegi sembahyang raya, tetiba mak is tanya is, nak pi mana tu? is jawab nak pi sembahyang raya dengan ayah. Hmm hang toksah dok kalut bangun punya lambat nak pi sembahyang apa lagi lani dah petang dah sudah mai sini makan rendang nie........

Errkkk, is tengok jam rasa macam nak luruh jeee jantung, dah pukul 4 petang rupanya, is tido tak sedaq diri la nie. Melepas plan2 yang is baik punya dok plan nak serang Taman is tu tapi tak kesampaian, last2 mak dengan ayah kasi is duit raya RM10, isk isk isk tak cukup nak beli keta nie, tapi apa apa pun is syukur sebab is masih lagi bernafas dan bernyawa pada hari yang mulia ini.

Post Tag: Google Adsense  Nuffnang Santai segmen duit raya Hari Raya AidilFitri

is tengah layan lagu JIMMY PALIKAT ANAK KAMPUNG


Lagu, Sabah, Anak, Kampung, Jimmy, Palikat, Versi, 2011


is tengah layan lagu  JIMMY PALIKAT ANAK KAMPUNG. Jom kita nyanyi bersama-sama nak?

memang aku ini
anak orang miskin
tiada apa-apa yang dapat ku berikan
engkau memang cantik
memang tidak padan dan tidak sepadan

aku anak kampung 
tiada pelajaran
kuli-kuli sahaja
memang tidak padan
cantik bah kau itu
banyak yang tergoda lagi orang kaya

#tiada keretaku bawa kau jalan-jalan
rumahku pun tiada 
ada pun bapa punya
apa lagi belanja
mahu bayar berian kawin sama kamu

bukannya ku tidak suka sama kamu
tapi aku takut hidup kau kan sengsara
kerna aku cinta aku lepaskan kau 
sama orang lain

engkau masih muda
cantik lagi menawan
janganlah kau cari lelaki macam saya
engkau memang cantik
nanti kau menyesal tiada guna



Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin Daripada Nuffnang


Ini kad ucapan daripada Nuffnang, melalui email je hehehehe Nuffnang send kepada semua Nuffnangernya.

Ini dia ucapannya dan grafiknya sekali:

Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin

Apa khabar Nuffnanger,

Hari Raya is just a few days away we’re all already in our Raya gear, playing Raya songs and sharing stories on how we normally celebrate Hari Raya. We reminisce the past and we look forward to the future and amidst all this festive cheer, all of us at Nuffnang would like to wish all Nuffnangers a Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin. May all our pass mistakes be forgotten and let’s cheer to a new beginning and a new year!




Maaf Zahir dan Batin,

Rachel Chia
Community Executive
Nuffnang Sdn Bhd

Thanks Nuffnang sorry is baru je belek2 email nie hari tu tak sempat.

Post Tag: Google Adsense Nuffnang Santai Hari Raya AidilFitri Malaysia

Alertpay sudah bertukar nama menjadi Payza ok?


money transfer, send money, send money online, money transfer services, send, money, payments, credit, credit card, instant, money, financial services,send cash online, online payments, online transfers,  online wire transfer, merchant account, free merchant,receive money, receive cash, receive payments, money send, credit card, instant payment, credit card, ACH, EFT, internet payments, internet transfers, send money instantly, international payments, money transfers, transfer money online, instant money transfer, online money transfer, internet payment, low cost money transfer, internet money transfers, receive payments online, receive money online, send payments online, receive money instantly, send money now, receive money now accept credit cards.


AAhaaa korang mesti pernah dengar pasal AlertPay kan? tapi bila nak cari Alertpay tak jumpa kan? Sebabnya Alertpay dah tukar brand dia ke Payza.

Kalau korang dah tahu sekalipun is cuma nak berkongsi sahaja sebab is pun hairan gak sebab dah 5 tahun is register lepas tu tak ambik tahu pun apa jadi is baru2 nie dengan bangganya nak login kat Alertpay, tapi dia regisrect ke Payza, aik... aa habis la aku punya dollar kat dalam Alertpay tu, is try gak login ke Payza, tup tup boleh log in. Rupanya Payza adalah Alertpay, Alertpay adalah Payza.

Jadi korang tak payah paniclah disebabkan new branding nie korang cuma lgin macam biasa je kat Payza kalau korang pernah register Alertpay, bagi yang belum register atau baru dengar cerita pasal internet banking, korang boleh register Payza kat sini.

Post Tag: Google Adsense  Nuffnang Santai Alertpay Payza

Adinda is Aya Hidaya belanja is KFC Petang semalam




Hmmm adik is yang besar sekali tu, Aya Hidaya semalam dia belanja is makan KFC tapi bukan kat KFC lah dia bungkus bawa balik hantar ke kedai is. Memandangkan is pun tengah lapar petang kelmarin tu, maklumlah is asyik pikir nk tebas semak samun tepi rumah sampai lupa nak menjamah makanan pun. Is sempat makan nasi lemak je itu pun separuh bungkus sebab is patah selera (penat menebas rumput guna golok nyoq).

Post Tag: Nuffnang Santai Berita Jenayah Luar Negara Bodoh Pelik Gila

memekak betul lah apek tilam nie




Is pernah ceritakan pasal apek jual tilam nie kan? Kalau tak ingat sila rujuk sini. Haa sekrang nie dia tengah ada depan kedai is. Dok tengah pancing pembeli untuk membeli tilam baru daripada dorang nie.

Hmmm ada dekat 5 minit gak dia berhenti depan kedai is nie, dok memekik guna suara rakaman Tilam-2 tilam lama tukaq barluuu,, pimmm pimm pimm pimmm, lepas tu dia cakap cina sikit is tak reti nak eja kat sini nanti is rakam apa yang dorang pekikkan tu seba apek nie jual tilam hari2, istiqomah betul cina nie.

Tapi biarkanlah apek tu nak memekak pun sekurangnya apek nie memecahkan suasana hening kat Flat Ijau nie, baru is tak rasa mengantuk sikit.


Post Tag: Nuffnang Santai Berita Jenayah Luar Negara Bodoh Pelik Gila

Nasi goreng Belacan berapi buatan mak is


Assalamualaikum, korang dah makan belum? Kalau belum makan pegi makan dulu karang masuk angin terus gastrik susah nanti is nak cakap. Tak pasal masuk MyMetro seorang hamba Allah di masukkan ke hospital akibat gastrik teruk yang berpunca dari terlalu teruja dan taksub membaca blog "Santai iskandarX" hehehehe.



Hmm serba-serbi nasi goreng nie adalah makan tengahri lah mak is buat ala-ala simple tapi my fav sebab ada cili api dan belacan secukup rasa tak terlalu pedas tak terlalu hapak dek belacan tu (Busuk Tapi Sedap). Is makan nasi goreng tu sekadarnya untuk cukup syarat bagi sarapan serta makan tengahari sekali gus memandangkan is jarang2 makan sarapan bila waktu pagi. Cukup sekadarnya segelas dua besar kopi Mahkota Dewa atau Mineral Coffee Garam Buluh diselit sekali Gudang Garam dua-tiga batang kira mewah lah bagi is.

Tapi is amat bersyukur ke hadrat illahi sebab memberi rezeki walau is tak layak untuk menerimanya tetapi sebagai hambaNYA is syukur serta terima pemberian Allah S.W.T - rezeki yang halal, keluarga yang prihatin.

Post Tag: Nuffnang Santai Berita Jenayah Luar Negara Bodoh Pelik Gila
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...